Haberler

Bakan Çelik: 12 Ayı Sultan Ayı Gibi Yaşamalıyız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ramazanda birilerinin atıklarının başkası için bayram yiyeceği gibi olduğunu belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ramazanda birilerinin atıklarının başkası için bayram yiyeceği gibi olduğunu belirterek, "Böyle bir ortamda insan mutlu olabilir mi? Çare, 12 ayı ramazan gibi düşünüp, 12 ayı sultan ayı olarak yaşamaktır" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin babası Sırrı Altepe'nin cenaze törenine katılmak için kente geldi. Emirsultan Camii'nde düzenlenen cenaze namazının ardından Valiliği ziyaret eden Bakan Çelik'e, Bursa Valisi Şahabettin Harput görev yaptıkları 3, 5 yılda yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür belgesi ve plaket verdi.

Bakan Faruk Çelik, daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı ile Diyanet Vakfı'nın Bursa Müftülüğü organizasyonu ile merkez Nilüfer İlçesi'ndeki Bursa Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (BESOB) Tesisleri'nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Burada konuşan Bakan Çelik, Ramazan ayının insanın bakıma alındığı, kendini yenilediği bir ay olduğunu söyledi. Ramazan'ın 'Kendine gel ve insan olduğunu unutma' anlamına geldiğini belirten Bakan Çelik, Somali'de yaşanan drama da değindi. Bu ayın orada yaşayanları hissetme ayı olduğunu ifade eden Çelik, sefaleti, israfı bu ayda düşünmek gerektiğini kaydetti.

Birilerinin atıklarının başkası için bayram yiyeceği gibi olduğunu dile getiren Bakan Çelik, "Böyle bişey olabilir mi? Böyle bir ortamda insan mutlu olabilir mi? Bunları düşünmemiz gerekiyor. Hayatı tanımak için Ramazan ayı son derece önemli. İnsanların fabrika ayarları bozuldu. Teknik talimnameyi insanlar kullanmaktan vazgeçti. Fabrika ayarlarından vazgeçince işte bu toplumsal sıkıntılar başladı. Çare, 12 ayı Ramazan gibi düşünüp, 12 ayı sultan ayı olarak yaşamaktır. Ne mutlu ayları sultan ayı olarak yaşayanlara" diye konuştu. - Bursa / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title