Haberler

Bakan Çavuşoğlu: Sınırın Öbür Tarafında da PKK'yı, Ypg'yi Gömüyoruz

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'nin Afrin kentine düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili, "Nasıl Türkiye'de dağlarda ve şehirlerde PKK teröristleriyle mücadele edip onları gömüyorsak, sınırın öbür tarafındaki PKK'yı, YPG'yi de dağlarına, inlerine, çukurlarına gömüyoruz" dedi.

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'nin Afrin kentine düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili, "Nasıl Türkiye'de dağlarda ve şehirlerde PKK teröristleriyle mücadele edip onları gömüyorsak, sınırın öbür tarafındaki PKK'yı, YPG'yi de dağlarına, inlerine, çukurlarına gömüyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen Muhtarlar Toplantısı'na katıldı. Vali Münir Karaloğlu, Ak Parti milletvekilleri Gökcen Özdoğan Enç ve İbrahim Aydın ile diğer protokol üyelerinin yanı sıra Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerinin muhtarları da toplantıda yer aldı.

Toplantıda konuşan Bakan Çavuşoğlu, Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, "Afrin operasyonu, bizim meşru müdafaa hakkımızdır. En doğal hakkımızdır, uluslararası hukuka uygundur. BM'nin ilgili şartına ve Güvenlik Konseyi kararlarına uygundur. Bizim kimsenin topraklarında gözümüz yok" dedi.

'KENDİ GÖBEĞİNİ KENDİN KESECEKSİN'

Terör örgütü PKK/YPG'ye silah verenlere uyarılarda bulunduklarını, ancak dinletemediklerini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Uyarılarımızı yaptık, arkasındaki destekçilerine uyarıları yaptık. 'Bu teröristlere silah vermeyin' dedik. 'Verdiğiniz silahlar bize tehdit oluyor, Türkiye'ye saldırı olarak kullanıyorlar' dedik ama dinletemedik. O zaman ne yapacaksın, kendi göbeğini kendin keseceksin. En son saldırılar, tacizler artınca da tepelerine bindik. Şimdi ise dağları dar ediyoruz. Nasıl Türkiye'de dağlarda ve şehirlerde PKK teröristleriyle mücadele edip onları gömüyorsak, sınırın öbür tarafındaki PKK'yı, YPG'yi de dağlarına, inlerine, çukurlarına gömüyoruz. Buradan bunları temizleyeceğiz. Burayı yine Suriye halkına teslim edeceğiz. Aynı Fırat Kalkanı Operasyonu'ndan sonra olduğu gibi. Buraya Türkiye'den 100 bine yakın Suriyeli döndü. Aynı şekilde Suriye içlerine giden 150 bin insan buralara geri döndü. İnsanların hayatını normalleştiriyoruz. Yaşam şartları çok iyi olmasa da insanlar evlerine geri dönmek istiyor. Topraklarına geri dönmek istiyor."

'BU ZULÜM DEĞİL DE NEDİR'

Türkiye'de 350 bine yakın Suriyeli Kürt olduğunu vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, "Bugün bu teröristler, ABD'nin de desteğiyle Suriye topraklarının yüzde 25'ini kontrol ediyor. Neden 1 tane Suriyeli Kürt kardeşim buralara dönemiyor. Çünkü PKK'lılar bunların dönmesini istemiyor. Çünkü bunlar da PKK'lıların gözünde birer tehdittir. Çünkü bu kardeşlerimiz PKK'nın marksist, leninist, komünist, ateist ideolojisini benimsemiyor. Muhafazakar, inançlı insanlar. Bunların partilerinin hepsini YPG, PKK Suriye'de kapattı. Bunların malını, mülkünü ellerinden aldı. Evlerini ellerinden aldı. Bugüne kadar PKK, Güneydoğu'da Kürt kardeşlerimize zulüm ettiyse, bugün de Suriye'de YPG, PKK, Kürt kardeşlerimize zulüm ediyor, onların ellerinde ne varsa alıyor. Nasıl Türkiye'de bu operasyonlar başlayıncaya kadar her evden bir çocuğu dağa götürdülerse, Suriye'de de zorla çocukları silahlandırıyor ve kendi içlerine dahil ediyorlar. Bu zulüm değil de nedir? Bize insan hakları dersi veren ülkeler, bugün sadece Türkiye'de yaşayan 350 bin Suriyeli Kürtün veya Almanya'ya, Avrupa'ya kaçmak zorunda kalan Kürdün haklarıyla neden ilgilenmiyor. PKK'nın, YPG'nin malını, mülkünü elinden aldığı Türkmenlerin, Arapların haklarıyla neden ilgilenmiyorsun? Varsa yoksa sizin için terör örgütü. Kürtleri teröristler mi temsil ediyor? Tüm Kürtlere 'terörist' diyebilir miyiz? İşte görüyorsunuz TV'lerde Özgür Suriye Ordusu içinde de Kürt kardeşlerimiz var" diye konuştu.

'O ZAMAN SEN DE ÇIK DAĞA'

Avrupalı siyasetçilerin 'Biz aynı ideolojiyi savunuyoruz, o yüzden PKK'yı savunacağız' dediklerini aktaran Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"O zaman sen de çık dağa eline silah alıp. İdeolojini meşru zeminde savun, anlat, destek bulabiliyorsan tamam. Ama ideolojini savunmak için dağlara terörist olarak çıkmak istiyorsan, buyur. Ama teröristleri de savunma. Biz Müslümanız diye, İslam dinini kullandı diye DAEŞ'i savunabilir miyiz? Tam tersi, DAEŞ'in dinimizle barış anlamına gelen İslam'la hiçbir ilgisi yoktur. Onlar İslam'ı suiistimal ederek yabancı terörist savaşçıları kendilerine dahil etmek istiyor. Ama bu ideolojiyi de bugüne kadar öldürmek için en etkili olan kişi de Recep Tayyip Erdoğan'dır. Çünkü tüm dünyadaki Müslümanlar artık Recep Tayyip Erdoğan ne diyor diye ona bakıyor."

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu konuşmasının ardından gazi polis memuru Mustafa Sarı'ya Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası beratı verdi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Suriye Afrin PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title