Haberler

Bakan Çavuşoğlu: Seçim Öncesi Tartışmalarda Olgunluk Yok (3)

FİNİKE'DE PROGRAMA KATILDIDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finike Yunuslu Park'ta düzenlenen programa katıldı.

FİNİKE'DE PROGRAMA KATILDI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finike Yunuslu Park'ta düzenlenen programa katıldı. Burada kalabalığa seslenen Çavuşoğlu, referandum çalışmalarına değindi. Çavuşoğlu, "İki başlılık nedeniyle birçok hadiseler yaşandı. 'O haklıdır, bu haksızdır' demiyorum. Ama artık bu sistemi değiştirmek elzem oldu. Cumhurbaşkanının çok yetkisi olacağı söyleniyor. Oysa ki şu anki yetkiler bizim getireceğimiz pakettekinden çok daha fazla. Cumhurbaşkanımızı halkımız seçecek. Şimdi milletimizin seçeceği bir kişi diktatör mü olacak? 'Cumhuriyet elden gidiyor' diyenlere sormak lazım; 100'üncü yıl için bir projeniz, hedefiniz var mı? Bunlar Atatürk'ün değerlerine bir şey katmadığı gibi, sadece geçinirler. Ama milletimiz, iftiralara cevabını 16 Nisan'da sandığa yansıtacaktır" dedi.

'ARTIK O TÜRKİYE YOK'

Yurt dışında vatandaşla bir araya gelmelerine izin verilmediğini aktaran Bakan Çavuşoğlu, "Çünkü 'evet' denmesini istemiyorlar, 'hayır' için çalışıyorlar. Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini, bağımsız politikalar üretmesini istemiyorlar. Ama artık o Türkiye yok, ülkemiz kendi kararını kendisi alacaktır" diye konuştu.

VOLEYBOLCULARA HEDİYE VERDİ

Bakan Çavuşoğlu, konuşmasından sonra voleybolda başarı elde eden öğrencileri sahneye davet etti. Çavuşoğlu, gençlik yıllarında voleybol oynadığını belirterek öğrencilere tüyolar verdi. Öğrencilere hediyeler de veren Bakan Çavuşoğlu, daha sonra günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. KUMLUCA'DA MOTOSİKLETLİ KARŞILAMA

Dışişleri Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finike'den sonra Kumluca'ya geçti. İlçeye gelişinde protokol üyelerinin yanı sıra ilçede düzenlenen yarışmaya katılan enduro motosiklet yarışçılarının karşıladığı Bakan Çavuşoğlu, bir motosikletlinin verdiği kaskı takıp arkasına oturdu. Bakan Çavuşoğlu'nu taşıyan motosikletlinin en önde bulunduğu grup konvoy eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar geldi. Bakan Çavuşoğlu burada kendisini bekleyen kalabalığa seslendi. Parlamenter sistemin yürümediğini söyleyen Çavuşoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti tek bayrak, tek millet olarak ilelebet yaşamaya devam edecek. 'Türkiye Cumhuriyeti elden gidiyor' diyenler gelsin Kumlucalıların nasıl bayrağa, devlete sahip çıktığını görsün" dedi. Bakan Çavuşoğlu'nun konuşması sırasında meydanda dev Türk bayrağı açıldı ve mehteran marşlar çaldı. Suat SÖĞÜT- Ramazan SARIKAYALI/FİNİKE- KUMLUCA (Antalya),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Kumluca Finike Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title