Haberler

Bakan Çavuşoğlu MHP'li Başkanı Ziyaret Etti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Belediğe Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel'i makamında ziyaret etti.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Belediğe Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel'i makamında ziyaret etti.

AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Belediye Başkanı Murat Yücel, meclis üyeleri ve belediye çalışanları tarafından karşılandı. Başkanlık makam odasında bir süre sohbet eden Bakan Çavuşoğlu ve Başkan Yücel daha sonra ziyaretin anısına birbirine plaket ve hediyeler verdi.

Bakan Çavuşoğlu daha sonra Hükümet Konağı'ndaki Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Burada Kaymakam Erhan Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve personeli tarafından çiçekle karşılanan Bakan Çavuşoğlu, Güney'e ziyaretin anısına plaket verdi. Burada gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, Dünya Kupası'ndaki favori takımının sorulması üzerine, "Golf oynamaya başlayınca futbola olan ilgim azaldı. Bu sene 'dünya kupasından 6 takım say' deseniz biraz zor sayarım, ama favoriler belli. Biz Mesut Özil olduğu için Almanya'nın kazanmasını isteriz. Türkiye'de herkesin Brezilya ve Arjantin gibi Latin ülkelerine sempatisi var" dedi.

Hollanda-İspanya maçının sürpriz sonuçla tamamlandığını belirten Bakan Çavuşoğlu, "İkisi de iyi oynayan takımlar. Demek ki Barcelona'daki düşüş milli takıma da yansımış ve Hollanda 5-1 yendi. Dünya Kupası'nda sürprizler olur, ama benim oturup da 'hangisi, kim kazanır' diye düşünecek kadar vaktim de olmadı. Elemeler bitsin, bir daha geldiğimizde size söyleriz" diye konuştu.

ANTALYA'YI SURİYE SINIRINDA GÖSTERİYORLAR

Bir gazetecinin 'Avrupalı tur operatörlerinin Irak'taki olayları Türkiye'ye karşı olumsuz yönde kullandığı yönünde iddialar var. Bu konuda tedbir almayı düşünüyor musunuz?' sorusu üzerine Bakan Çavuşoğlu, şöyle dedi: "İddialara karşı ne yapabilirsin? Antalya'nın Suriye'ye 2 bin kilometre değil de sınırda olduğunu gösterenler de oluyor. Dolaysıyla bu iddiaları çürütmek de bize düşüyor. Suriye'deki ve Irak'taki gelişmeler tamamen sizin kontrolünüzde değil. Önemli olan Türkiye'nin istikrarlı olduğunu, barış içerisinde, huzurlu, turizmin güzelliklerinin mümkün olduğunu sadece bakanlığın anlatması yetmez. Tur şirketlerine büyük sorumluluk düşüyor. Tur şirketleri bunu otelcilerden fiyat kırmak için koz olarak kullanmaya kalkarsa o zaman otelcilerimizle birlikte gerekli tepkiyi göstermemiz lazım. Bazen tur şirketleri bu krizleri bahane ederek fiyatları düşürüyor. Kendilerinden rica ediyoruz, Türkiye'deki işletmecilere böyle oyunlar oynamayalım. Siz de kazanıyorsunuz, helali hoş olsun ama adaletli olalım. Samimi olalım. Birbirimize dürüst olalım. Kısa vadeli, günü birlik düşünmeyelim."

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NA TABLO

Kaymakamlık makamına da geçen Bakan Çavuşoğlu'na burada kendi yağlı boya tablosu hediye edildi. Hidayet Görgün Orta Okulu 8'inci sınıf öğrencilerinden Şura Okşar, yaptığı tabloyu Bakan Çavuşoğlu'na verdi. Bunun üzerine Bakan Çavuşoğlu, Şura Okşar'a yabancı dil kursuna göndereceği sözünü verdi. Öğrencilerden Buğra Kemal Erdönmez ise Kaymakam Erhan Özdemir'in resmini yaptığı tabloyu kendisine hediye etti. - Alanya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Adem Murat Yücel Avrupa Birliği Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title