Haberler

Bakan Çavuşoğlu, mezuniyet törenine katıldı

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Alanya ilçesinde mütevelli heyet üyesi olduğu Alanya Hamdullah Emin Paşa Vakıf Üniversitesi'nin (HEP) mezuniyet törenine katıldı. Bakan Çavuşoğlu, okul birincisi Lübnanlı Lara El- Tawil'e mezuniyet belgesini verdi.

Alanya HEP mezuniyet törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HEP Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Serkan Akbaba, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törenin açılış konuşmasını okul birincisi Lübnanlı öğrenci Lara El- Tawil yaptı. Törende İngilizce konuşan Tawil, Alanya'da geçirdiği öğrenimden dolayı çok mutlu olduğunu, başarmak için istemenin ve çalışmanın yeterli olduğunu söyledi. Ardından kürsüye davet edilen HEP Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Erol Sayın, üniversitenin kuruluş hikayesini anlattı.

'GERÇEK BİR VAKIF ÜNİVERSİTESİ'

HEP Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner ise konuşmasına, üniversiteye adını veren vakıf kurucusu Hamdullah Emin Paşa'yı anarak başladı. Rektör Öner, "Üniversite olarak Akdeniz tarih ve kültürünün kesiştiği Alanya'da eğitim, araştırma ve topluma hizmet sunma sorumluluğuna sahip, kar amacı gütmeyen, gerçek bir vakıf üniversitesi olarak 2014'ten beri verdiğimiz hizmete şimdi 4 fakülte, 1 yüksekokul ve 2 enstitüyle devam ediyoruz" dedi.

TEK İLÇE

Sırayla kürsüye davet edilen HEP Mütevelli Heyeti Başkanı Hilmi Tokuş, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu da öğrencilere seslendi. Ardından Vali Münir Karaloğlu, Alanya'nın ilçe olarak bir kamu bir de vakıf üniversitesi olan tek ilçe olduğunu söyledi. Vali Karaloğlu, "Bu Alanya'ya nasip oldu. Bunda başta Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere çok sayıda insanın emeği var" diye konuştu.

Son olarak kürsüye davet edilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da şunları söyledi:

"Hamdullah Emin Paşa Vakfı bugün Türkiye'de gerçek anlamda eğitim için kurulan 3 vakıftan birisidir ve vakfın mütevelli heyetinde olmaktan da onur duyuyorum. Bugün 5 yıl önce ektiğimiz tohumların meyvesini topluyoruz. 5 yıl önce eğitime başlayan Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi'nden mezun olan tüm öğrencileri canı gönülden tebrik ediyorum. Esasen tam 35 sene önce aynı duyguları yaşadık ve paylaştık. 1984 yılında yine Hamdullah Emin Paşa Vakfı'nın lisesinin ilk mezunu oldum. Benimle beraber toplam 8 öğrenci vardı. Sadece mezuniyet değil, ilk kurulan lisenin yaşadıklarını halen bugün hatırlıyorum. Çok kolay yıllar değildi, eksiklikler vardı ama inancımız, azmimiz de vardı. Bugün sizlerin şu 5 yılda yaşadıklarını çok iyi anlayabiliyorum. İyi eğitim almak için geldiniz. Evet, bu üniversiteyi de çok iyi eğitim versin diye kurduk ama ilk olmanın avantajları da var, bazı zorlukları da var ve 5 yıl sizler bu üniversitenin büyümesine katkı sağladınız. İnanıyorum ki sınıflarda, derslerde öğrendikleriniz ilerde çok katkı sağlayacak. Yine üniversitemiz önümüzdeki yıllarda büyürken, sizlerin katkılarını bekliyoruz. Üniversitemizin daha da büyümesi ve gelişmesi için tüm arkadaşlarımızla beraber çaba sarf ediyoruz ve yeni bölümler açıyoruz. Bilgisayar mühendisliği yeni açılan bölümlerden bir tanesidir ama buna ilaveten yeni fakülteler ve bölümler açacağız. Üniversitemizi fiziken büyüteceğiz."

'AYAKTA TUTMAK VE BÜYÜTMEK DAHA DA ZORDUR'

İlçede boşaltılmış olarak duran eski jandarma binasını da üniversiteye kazandırmak için çalışma yaptıklarını belirten Çavuşoğlu, "Vakfımızın gayrimenkulü çok ama çoğu şehir dışında, bir tanesinin üzerinde de benim mezun olduğum lise var. Önümüzdeki yıllarda o arazilerden gelirleri de artıracak çalışmaları şimdiden mütevelli heyetimiz ve kurucu vakfımızda yapıyoruz. Bir üniversiteyi kurmak kolay değil. O günler de zordu ama başardık. Kurulan bir üniversiteyi ayakta tutmak ve büyütmek daha da zordur. Bu tek başına bir bakanın, bir siyasetçinin, bir valinin veya kaymakamın yapabileceği bir şey değildir. O nedenle emeği geçen herkese gönülden teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Konuşmaların ardından okul birincisi Lara El- Tawil'e Bakan Mevlüt Çavuşoğlu mezuniyet belgesi ve çeşitli hediyeler verdi. Öğrenci Tawil'in okul kütüğüne ismini çakmasının ardından, mezuniyet belgeleri dağıtıldı. Bakan Çavuşoğlu ile fotoğraf çektiren öğrenciler daha sonra kep fırlatarak mezuniyetlerini kutladı.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Antalya Alanya Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title