Haberler

Bakan Çavuşoğlu, İdlib Mutabakatının Detaylarını Anlattı: İlave Asker Takviyesi Yapacağız

Güncelleme:

Rusya ile varılan İdlib mutabakatıyla ilgili açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Rusya ve Türkiye bu bölgede müşterek devriye gezecek. Bunun için ilave asker takviyesi de yapmamız lazım" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ile görüşmesi sonrası ortak basın toplantısı yaptı.Toplantıda Çavuşoğlu Rusya ile varılan İdlib mutabakatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"İDLİB'İN SINIRLARI KORUNACAK"

Çavuşoğlu, "Mutabakat zaptına göre şu anda bulunan İdlib'in sınırları korunacak. Buralar ağır silahlardan arındırılacak. 15 Ekim itibarıyla ağır silahlar silahtan arındırılmış bölgeden çekilecek. Saldırı olmaması ve rejimin İdlib'e girmemesi için Rusya tedbir alacak" dedi.

Çavuşoğlu'nun açıklamasından satırbaşları;

"Astana anlaşmasıyla 4 tane gerilimi azaltıcı bölge tespit edilmişti. Maalesef diğer bölgeler gitti. Bir tek İdlib kaldı. Göçmenlerin ya da yerinden edilmiş insanların bu bölgeyi terk etmelerini engellemek için bir çözüm bulmamız lazımdı.

"BÖLGE AĞIR SİLAHLARDAN ARINDIRILACAK"

İkili düzeyde hem İran hem Rusya'yla, hem de üçlü düzeyde çok çaba sarf ettik. Dün bir çözüm bulduk. İdlib'in statüsünde bir değişiklik olmayacak. Tüm insanlar yerinde kalacak. Rejimin buraya girmemesi için gerekli tedbirleri Rusya alacak. İdlib'de 15-20 kilometre derinliğinde bölgeler, ağır silahlardan arındırılmış bölge olacak. Burada muhalefet kalacak, terörist gruplar çıkartılacak.

"İLAVE ASKER TAKVİYESİ YAPMAMIZ LAZIM"

Tank gibi, roketatar gibi silahlar çıkartılacak. Rusya ve Türkiye bu bölgede müşterek devriye gezecek. Bunun için ilave asker takviyesi de yapmamız lazım. 12 gözlem noktamız da kalacak. Bu bölge radikallerden temizlenecek, halk ve ılımlı muhalefet yerinde kalacak. Bunun için bir zapt imzaladık. Burada herhangi bir tereddüt yoktur. Bunun için birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

"TİCARET İÇİN OTOYOLLAR TRAFİĞE AÇILACAK"

15 Ekim'de ağır silahlar çekilecek. Bu yıl sonuna kadar ticaret için önemli olan M4 ve M5 otoyolları trafiğe açılacak. Bu tüm Suriye halkı için önemlidir. Bu siyasi çözüm için çok önemlidir. Anayasa komisyonunu rejim ve muhalefet birlikte oluşturuyor."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Rusya Federasyonu Mevlüt Çavuşoğlu İdlib Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title