Haberler

Bakan Çağlayan, Osep'in Yeni Öğretim Yılı Açılış Törenine Katıldı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Ülkede Milyonlarca İşsizin Yanında, Milyonlarca İşsize İş Vermek İçin Çırpınan Sanayiciler Bulunduğunu Belirterek, "Türkiye'nin En Büyük Sorunlarından Biri, Sanayinin, İş Aleminin İhtiyaç Duyduğu İstihdam Talebi ile İstihdam Piyasasının Arzının Birbiriyle Çakışmamasıdır. Bu Kapsamda Türkiye'nin Mutlaka Bir İstihdam Envanterinin Çıkarılması Lazım" Dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, ülkede milyonlarca işsizin yanında, milyonlarca işsize iş vermek için çırpınan sanayiciler bulunduğunu belirterek, "Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri, sanayinin, iş aleminin ihtiyaç duyduğu istihdam talebi ile istihdam piyasasının arzının birbiriyle çakışmamasıdır. Bu kapsamda Türkiye'nin mutlaka bir istihdam envanterinin çıkarılması lazım" dedi.

Çağlayan, Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliğiyle sanayinin ihtiyacı olan kalifiye işgücü yetiştirmek amacıyla oluşturulan ve geçtiğimiz yıl uygulamaya başlanan 'Okul Sanayi Eğitim Programları (OSEP)' yeni öğretim yılı açılış törenin katıldı. ASO Sincan 1.Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Çağlayan, ASO başkanlığı döneminde mesleki eğitim kapsamında başlatılan programının önemine işaret ederek, projenin bugün Türkiye için bir marka ve

model durumuna geldiğini belirtti. Projeye başlarken, 'proje tutar mı tutmaz mı, Türkiye'ye örnek olur mu, öğrenci bulur muyuz' şeklinde endişeler yaşadıklarını ifade eden Çağlayan, ancak gelinen noktada isabetli bir karar verildiğini vurguladı. Çağlayan, Türkiye'de bir tarafta milyonlarca işsiz, bir tarafta da milyonlarca işsize iş vermek için çırpınan sanayiciler bulunduğunu işaret ederek, "Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri, sanayinin, iş aleminin ihtiyaç duyduğu istihdam talebi ile istihdam

piyasasının arzının birbiriyle çakışmamasıdır. Bu kapsamda Türkiye'nin mutlaka bir istihdam envanterinin çıkarılması lazım" dedi. İstihdamın ihtiyaç duyduğu niteliği, kaliteyi mutlaka çıkartıp bundan sonraki dönemde sanayinin iş aleminin ihtiyaç duyduğu bir istihdam politikasıyla çakıştırmak gerektiğine dikkat çeken Çağlayan, YÖK'ün de iş aleminin önümüzdeki dönemde hangi konularda üniversite mezunlarına ihtiyaç duyduğu ve üniversite bölümlerinin de bu şekilde düzenleneceği bir çalışma içine girmesi ve

projeksiyon hazırlaması gerektiğini bildirdi.

60.hükümet olarak istihdam sorununun çözülmesine, işsizliğin azaltılmasına, mesleki eğitime önem verdiklerini ve bunu hükümet programına aldıklarını anlatan Çağlayan, şunları kaydetti:

"Meslek lisesi mezunları eğitim sisteminde bugün yüzde 30 oranına çıktı. Hükümetimizin hedefi yüzde 50'ye yakın meslek lisesi mezununu iş alemine kazandırmaktır. Cumhuriyetin 100. kuruluş yılı 2023 yılında inşallah mesleki eğitim seviyemiz aynı gelişmiş ülkelerdeki gibi yüzde 75 seviyesine gelir, bu olduğu takdirde Türkiye'nin işsizlik meselesinin süratle çözüleceğini ve sanayinin rekabet etme açısından önemli mesafe kaydedeceğine inanıyorum."

Çağlayan, mesleki eğitimin sonuna kadar desteklenmesi gerektiğini ve bu projenin de tüm Türkiye'de ve organize sanayi bölgeleri ile sanayi sitelerinde yaygınlaştırılması gerektiğine işaret etti.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir de, OSEP hakkında bilgi vererek, ikinci öğretim yılına başlayan OSOP'in bugün bir marka haline geldiğini bildirdi. Ülkede yüzde 20'si üniversite mezunu olanların bile iş ve aş bulamadığı bir ortamda, organize sanayi bölgelerinin nitelikli elaman bulma sıkıntısı yaşamasının büyük bir çelişki olduğunu vurgulayan Özdebir, sanayicinin bu ihtiyacı karşılamak için MEB işbirliği ile bir model ortaya koyduğunu anlattı. Özdebir, okula ikinci öğretim döneminde büyük talep geldiğini ve bu

yıl ilk başta 60 öğrenci almayı planladıklarını ancak sayıyı daha sonra 78'e çıkardıklarını kaydetti. Özdebir, motor teknik, elektroteknik ve metal teknik alanlarında eğitim verilen programa iki bayan öğrencinin katılmasından da büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek, "Kızların daha başarılı olacağına inanıyorum. Çünkü onlar daha düzenli ve disiplinli çalışırlar" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Çağlayan, okula yeni başlayan öğrencilere eğitim seti verdi. Öğrencileri tek tek öpen Çağlayan, kız öğrencilere daha fazla ilgi göstererek, gazetecilere birlikte poz verdi. Daha sonra, kız ve erkek öğrenciye neden mesleki eğitimi tercih ettiğini soran Çağlayan'a öğrenciler, 'iş garantisi' olması nedeniyle bu okulu tercih ettiklerini söyledi.

(TAN-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title