Haberler

Bakan Çağlayan: "Media Markt Açılışında İhlale Rastlanmadı Ama İndirimli Satışlara Düzenleme Getireceğiz"

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Media Markt Açılışı ile İlgili İnceleme Çalışması Sonucunda İhlale Rastlanmadığını Bildirdi. Çağlayan, Pazara Agresif Giriş Yöntemleri ve Sürekli İndirimli Satışlarla İlgili Yasalar Çerçevesinde Mevzuata Aykırılığın Bulunmadığını Kaydetti.

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Media Markt açılışı ile ilgili inceleme çalışması sonucunda ihlale rastlanmadığını bildirdi. Çağlayan, pazara agresif giriş yöntemleri ve sürekli indirimli satışlarla ilgili yasalar çerçevesinde mevzuata aykırılığın bulunmadığını kaydetti.

ANKARA (ANKA) – Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Media Markt'ın açılışında yaşananlarla ilgili Rekabet Kurulu tarafından yürütülen inceleme çalışması sonucunda ihlale rastlanmadığını, söz konusu firma hakkında Reklam Kurulu'nca yürütülen incelemenin ise devam ettiğini bildirdi.

Çağlayan, Konya'da açılan Elektroworld firmasının bazı ürünlerinde ise garanti belgesinin bulunmadığının tespit edildiğini, söz konusu eksikliklerle ilgili cezai yaptırımların uygulanacağını ifade etti.

-"YASAL DÜZENLEME YOK"-

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan yaptığı yazılı açıklamada, elektronik ürünlerde perakende satış hizmeti veren kuruluşların, pazara giriş yöntemi nedeniyle ortaya çıkan tablonun rahatsızlık verici olduğunu kaydetti.

"İndirimli satış" yöntemiyle süregelen sıkıntıların son günlerde yaşanan gelişmelerle sınırlı olmadığını ifade eden Çağlayan, "Halihazırda ülkemizde indirimli satışlara ilişkin yasal bir düzenle bulunmamaktadır. Söz konusu eksikliğin giderilmesi için geçtiğimiz yasama döneminde hazırlanan Kanun teklifi henüz TBMM'de beklemektedir. Yaşanan bu olayda göstermiştir ki söz konusu yasa teklifinin bir an önce görüşülüp kanunlaşmasına ihtiyaç bulunmaktadır, gerekli çalışmalar yapılacaktır" dedi.

-"HEM TÜRETİCİ HEM TİCARET ERBABI KOLLANACAK"-

İki firmanın açılışında ortaya çıkan pazara agresif giriş yöntemleri ve sürekli indirimli satışlarla ilgili yasalar çerçevesinde mevzuata aykırılığın bulunmadığını belirten Çağlayan, şunları söyledi:

"İki olaylda da ortaya çıkan durum "fiili olarak tüketicilerin sıkıntı yaşaması" gerçeğini ortadan kaldırmamektadır. Bütün dünyada varolan agresif pazara giriş yöntemleri ve indirimli satış yöntemleriyle ilgili olarak da tüketicilerimizn duyarlı ve seçici davranması gerektiği de aşikardır. Bu gerçeğe rağmen görmüş olduğumuz tabloyu benim de Sanayi Ve Ticaret Bakanı olarak içime sindirmem mümkün değildir. Benim ve Bakanlığımın tüketicinin korunması konusunda gerekli hassasiyeti göstereceğimizden, olası mağduriyetlerin önlenmesi ve olması halinde gerekli yaptırımların uygulanacağından hiçkimse kuşku duymamalıdır. Buradaki temel kriterlerimiz tüketici hakları korunurken üretici ve ticaret erbabını da terörize edecek hareketlere izin vermemektir. Dönemimizin anlayışı bu olacaktır. Tüketici hakları korunacaktır ama aynı zamanda da üretim, üretici ve ticaret erbabı da mutlaka korunarak kollanacaktır".

-REKLAM KURULU'NUN İNCELEMESİ SÜRÜYOR-

İndirimli satışlara ait reklam ve ilanların ne şekilde yapılacağını acilen düzenlenmesi için ilgili uygulama yönetmeliğine ilave edilecek hükümle hukuki boşluğun giderileceğini kaydeden Çağlayan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title