Haberler

Bakan Çağlayan İzmir'de

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan 8.kez düzenlenen 2011 İhracatın Yıldızları ödül törenine katıldı."Hedef 2023" diyen Bakan Çağlayan, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalıştıklarını dile getirdi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan 8. kez düzenlenen 2011 İhracatın Yıldızları ödül törenine katıldı. "Hedef 2023" diyen Bakan Çağlayan, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalıştıklarını dile getirdi.

Tüm ihracatçılara şükranlarını ileten Bakan Çağlayan, "Ödül alan, almayan, Türkiye için 1 cent iş yapmış tüm ihracatçılarımızın başımın üstünde yeri vardır. Avrupa krizdeyken, Afrika kriz halindeyken 135 milyar dolar ihracat yakaladık. Ben aynı zamanda teşvik, hizmet, yabancı sermaye bakanıyım. Yani iyi bakar ve görürüm. Bazı arkadaşlarımız ihracat dışında ithalatta var diyor. Tabi ki ithalat Türkiye'nin bir gerçeği ama ayıbı değil. 14 Şubat Salı günü tüm ihracat kalemlerini ele alacağımız bir toplantı

düzenleyeceğiz. Bana göre bilgisizce olan bir hatayı düzeltmek için konuşuyorum. 'Türkiye'de ihracat dışında ithalatta yapılıyor' diyenler var. İthalat yapılmasının sebebi ihracatçılarımız değildir. İhracatçılar başımızın tacıdır. Ama 'Türkiye'de ithalat gerçeği var' diyen arkadaşlarımız 14 Şubat günü yüzü kızaracak. İhracatçılar benim başımın tacıdır. 2011'de Dünya'da büyüme şampiyonu olmuş bir ülkeyiz. İşsizliği Avrupa'ya göre kat kat azaltan bir ülkeyiz. Bunun sebebi ise ihracatçılarımızdır" dedi.

'Hedef 2023' diyen Bakan Çağlayan, "Bunun sebebi 88 yıl önce büyük sorumluluk yüklenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin bugün ki Türkiye'den istekleri var. Ben Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi şükranla anıyorum. Atatürk'ün dediği gibi, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için durmadan çalışıyoruz. Durmak yok Yola Devam dedik bir kere" şeklinde konuştu.

2020 EXPO'nun İzmir'de olmasını ve İzmir'in Dünya'ya tanıtılması gerektiğini dile getiren Bakan Çağlayan, "Sayın Başbakanımızın da en çok istediği şey EXPO 2020'nin İzmir'de gerçekleştirilmesidir" dedi.

Ödül törenine Eski Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Ak Parti Milletvekili Hamza Dağ ve Nesrin Ulema, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihad Akay ve yerel yöneticiler katıldı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın konuşmasının ardından Ege'de en iyi ihracat yapan firmalara plaket verilirken, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a yaptığı çalışmalardan ötürü bir plaket hediye edildi. Ödül töreninin ardından Gala Yemeğine geçildi. Gala yemeğinde Ziynet Sali'nin sahne alacağı ifade edildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan türkiye izmir Politika Güncel Haberler

title