Haberler

Bakan Çağlayan'ın Muş Ziyareti

Muş'taki Temaslarını Sürdüren Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Çeşitli Açılış ve Temel Atma Törenlerine Katıldı.

Muş'taki temaslarını sürdüren Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, çeşitli açılış ve temel atma törenlerine katıldı.

Muş Geliştirilmiş İstişare Toplantısı'na katılmak üzere beraberindeki 150 iş adamıyla birlikte Muş'a gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, 150 kişilik kız öğrenci yurdu ve 20 derslikli ilköğretim okulunun temel atma törenlerine katıldı. Bakan Çağlayan, Hüsnü Özyeğin Vakfı tarafından Muş-Bitlis karayolu üzerinde yaptırılan Ayşen Özyeğin Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışını yaptıktan sonra Muş Şeker Fabrikası'na ait arazide Şeker Çalışanları Vakfı tarafından yaptırılan okulun temelini attı.

Eğitim kurumlarının açılışında kısa bir konuşma yapan Bakan Çağlayan, AK Parti'nin eğitim ve öğretime çok büyük önem verdiğini belirterek, hükümetlerinin döneminde eğitimde çok büyük bir reformun gerçekleştirildiğini söyledi. İlköğretimde ve lisede okuyan çocukların kitaplarının devlet tarafından karşılanmakta olduğunu hatırlatan Çağlayan, "Tabii bunu eleştirenler var. Bu eleştirileri yapanların tuzlarının kuru olduğunu çok iyi biliyoruz. Ben de çok zorluklarla okuyan biri olarak yaşanan zorlukları biliyorum. Ben okurken bir üst sınıftaki ağabeylerimin, ablalarımın kitaplarını alarak eğitim ve öğretimimi sürdürdüm. Bazı vatandaşlarımız ikinci el kitaplar alarak okuyabilmiştir. Ama şükürler olsun bugün bu manzaralar kalmadı. 2003-2007 yılları arasında Türkiye genelindeki tüm okullarımıza tam 600 bin adet bilgisayar dağıttık. Bu hizmetlerin yanında maddi durumu iyi olan çocuklara eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmeleri için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bütçesinden nakit ödemeler yapılmıştır. Eğitimdeki olumlu gelişmeler artarak devam edecektir" dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, daha sonra İstasyon Caddesi üzerinde merkezi Muş'ta bulunan Ceylan Anonim Şirketi tarafından yaptırılan Ceylan Plaza'nın açılışına katıldı. Bin 500 metrekare alan üzerine kurulan ve içerisinde 84 dükkanın bulunduğu plazada yeni açılan işyerlerini ziyaret eden Bakan Çağlayan, "Muş'ta böyle güzel bir iş merkezinin açılması önemli bir gelişmedir. Herkesin Muş'a bu güzel yatırımı kazandıran iş adamlarımızı örnek almaları gerekir" diye konuştu.

Bakan Çağlayan, daha sonra Muş Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Kent Konseyi Toplantısı'na katıldı. Çağlayan, toplantıda yaptığı konuşmada, Muş ve Muş gibi geri kalmış illerin kalkındırılması için AK Parti'nin önemli çalışmalarının bulunduğunu ifade ederek, bölgeler arası gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak için gayret ve çaba gösterdiklerini kaydetti.

(KT-SER-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title