Haberler

Bakan Çağlayan'ın Konya Ziyareti

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'de İşsizlik Olduğuna İnanmadığını Belirterek, Sanayiciler ve Firmaların Nitelikli Eleman Sıkıntısı Çektiğini Buna Rağmen Milyonlarca İnsanın İşsiz Olarak Dolaştığını Söyledi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'de işsizlik olduğuna inanmadığını belirterek, sanayiciler ve firmaların nitelikli eleman sıkıntısı çektiğini buna rağmen milyonlarca insanın işsiz olarak dolaştığını söyledi.

Bir dizi toplantıya katılmak üzere Konya'ya gelen Bakan Çağlayan, Konya Ticaret Odası tarafından 2006 yılının en çok vergi ödeyen ve döviz kazandıran üyeleri için düzenlediği ödül törenine katıldı. Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Bakan Çağlayan, Türkiye'nin 2008 yılı bütçesinin 222 milyar YTL olarak belirlendiğini belirterek, "Bu bütçenin Türkiye'nin gerçek ihtiyaçlarına cevap vereceğini kimse söyleyemez. Türkiye gibi dünyanın en büyük 17 ekonomisi içine giren ve ilk

10'a girmeyi hedefleyen bir ülkenin ihtiyaçlarını karşılayamayacağını biliyorum. Ancak bu 222 milyar YTL'nin 56 milyar YTL'si geçmiş hükümetler döneminde pervasızca, bilinçsizce yapılan popülist yatırımların ve alınan borçların 1 yıllık faiz borcuna gidiyor" dedi.

Yeni yılda hükümet olarak 50 yıllık bir tarihi olan Türk Ticaret Kanunu üzerinde de değişiklikler yapılacağını dile getiren Çağlayan, "Bu yenilikler Türkiye'de bir ilk olacak. Örneğin bu değişiklerin ardından tek bir kişi ile anonim ve limited şirket kurulabilecek. Eskisi gibi sağdan soldan, akrabalardan, yoldan geçen adamı alıp sırf 5 kişiyi toplayıp şirket kurma gereği ortadan kalkıyor. Ayrıca çok ortaklı şirketlerin toplantıları artık elektronik ortamda yapılacak. Mesela Konya'da bulunan bir şirketin

ortağı Konya dışından da elektronik ortamda şirket toplantısına katılabilecek. Bunlar önemli değişiklikler" şeklinde konuştu.

Türkiye'de yaşanan işsizlik ve istihdam konularına da değinen Çağlayan, "Türkiye'de işsizlik diye bir şey olduğuna inanmıyorum. Türkiye'de sanayicilerimiz, KOBİ'lerimiz nitelikli eleman ararken, sokaklarda milyonlarca genç işsiz olarak geziyor. Bunu düzeltmek için hükümet olarak bir dizi değişiklik uygulayacağız. Örneğin Meslek Liseleri'nde eğitim-öğretim sistemi üzerinde değişiklikler yaparak kalifiye eleman sıkıntısını aşmayı ve işsizlik denen şeyi ortadan kaldırmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Bakan Çağlayan, 2006 yılı vergilendirme döneminde Konya'da gelirler ve kurumlar vergisinde en fazla vergiyi veren firma sahiplerine plaket ve çeşitli ödüller verdi. Tören sonrası Bakan Çağlayan'ın yanına oturan ve KTO'nun 125. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlediği Kompozisyon Yarışması'nda birinci olan Ankara Cemal Şaşmaz Lisesi 2. sınıf öğrencisi Törenur Özbay, yurt dışına gitmeyi çok istediğini belirterek yardım istedi. Törenur Özbay'ı başarısından dolayı tebrik eden Bakan

Çağlayan, Özbay'ı en kısa sürede masraflarını kendisi karşılayarak yurt dışına göndermeye söz verdi.

(MÇ-İP-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title