Haberler

Bakan Çağlayan Esnafa Müjde Verdi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Esnafa Verilen Kredi Faiz Oranlarının Merkez Bankası'nın Faiz Politikasına Göre Ayarlanması İçin Çalışmaların Sürdüğünü Belirterek Esnafa Daha Düşük Oranda Kredi Kullandırılacağını Açıkladı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, esnafa verilen kredi faiz oranlarının Merkez Bankası'nın faiz politikasına göre ayarlanması için çalışmaların sürdüğünü belirterek esnafa daha düşük oranda kredi kullandırılacağını açıkladı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Malatya'daki programı kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret ederek oda başkanları ile bir araya geldi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in de katıldığı toplantıda konuşan Bakan Çağlayan, esnafın bu dönem daha çok destekleneceğini ifade etti.

Bakan Çağlayan, "Esnafımızın birçok müjdeler alacağı Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'nı, Başbakanımızın katılımı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve TESK ile beraber nisan ayında düzenleyeceğiz. Türkiye'de 10 yıl aradan sonra ilk defa bir Esnaf Şurası düzenlenecek" dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu'nda değişiklik yapılacağını da ifade eden Bakan Çağlayan, "Şunu biliniz ki biz yapacağımız işte hiç kimsenin hakkını kimseye yedirtmeyiz. Dolayısıyla esnaf odalarımızın üye yapma noktasında kendisinden alınmış olan yetkilerini mutlaka düzeltecek ve bürokrasiyi azaltarak 5362 Sayılı Kanun'da gerekli düzenlemeleri mutlaka yapacağız. Bunun müjdesini vermek istedim" şeklinde konuştu.

Esnafa verilen kredi faizlerinin Merkez Bankası'nın faiz politikasına göre ayarlanması için çalışmaların sürdüğünü söyleyen Çağlayan, "Önümüzdeki günlerde Merkez Bankası'nın uygulayacağı faiz politikasına göre, esnafa verdiğimiz kredinin faizlerini daha da aşağıya çekeceğiz" dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, esnafın KOSGEB desteklerinden daha fazla yararlanması için KOSGEB destek tanımlarını biraz daha genişleteceklerini belirterek KOBGEB'in hem sanayiciye ve hem de esnafa hizmet vereceğini ifade etti.

(BK-SMR-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title