Haberler

Bakan Çağlayan'dan İndirimli Satışlarla İlgili Açıklama

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul'da 25 Eylül Günü Açılışında Yaptığı İndirim Nedeniyle Yaralanmalara Varan İzdihama Neden Olduğu Gerekçesiyle İncelenen Media Markt İsimli Mağazayla İlgili, Tüketicinin ve Rekabetin Korunmasıyla İlgili Yürürlükteki Yasalar Çerçevesinde Bir İhlal Olmadığının Tespit Edildiğini Bildirdi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul'da 25 Eylül günü açılışında yaptığı indirim nedeniyle yaralanmalara varan izdihama neden olduğu gerekçesiyle incelenen Media Markt isimli mağazayla ilgili, tüketicinin ve rekabetin korunmasıyla ilgili yürürlükteki yasalar çerçevesinde bir ihlal olmadığının tespit edildiğini bildirdi.

Çağlayan, indirimli satışlarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı ve İstanbul'da elektronik ürünler perakende satış hizmeti veren ve açılışında yaptığı indirimle izdihama neden olan Media Markt ve Konya'da açılan Elektroworld firmaları hakkında yapılan incelemeler hakkında bilgi verdi. İncelenen iki firmadan Media Markt'ta Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde ihlale rastlanmadığını belirten Çağlayan, Konya'daki Elektroworld firmasında ise yapılan denetimlerde bazı ürünlerin garanti belgesinin

olmadığının tespit edildiğini ve söz konusu eksikliklerle ilgili cezai yaptırım uygulanacağını kaydetti. İki firmanın reklam ve ilanlarının tüketiciyi aldatıcı ve yanıltıcı olup olmadığının ise Reklam Kurulu'nca incelenmekte olduğunu kaydeden Çağlayan, rekabetin korunması yönünden Rekabet Kurulu'nca 'Media Markt' ile ilgili yapılan değerlendirmede de şu anda yürürlükte olan yasa çerçevesinde herhangi bir ihlal olmadığının saptandığını bildirdi. İki olayda da, pazara agresif giriş yöntemleri ve sürekli

indirimli satışlarla ilgili geçerli yasalar çerçevesinde mevzuata aykırılığın olmamasının 'fiili olarak tüketicinin sıkıntı yaşaması' gerçeğini ortadan kaldırmadığına da işaret eden Bakan Çağlayan, bu gerçeğe rağmen ortaya çıkan tabloyu içine sindiremediğini kaydetti.

Çağlayan, "Tüketici hakları kesinlikle korunacak, ama aynı zamanda da üretim, üretici ve ticaret erbabı da mutlaka korunacak, kollanacaktır" dedi. Ancak, Türkiye'de indirimli satışlarla ilgili mevcut bir yasal düzenleme olmadığına da dikkat çeken Çağlayan, bu konuda hazırlanan Kanun teklifinin TBMM'de beklediğini, yaşanan olayların da bu teklifin bir an önce yasalaşması gerektiğini ortaya çıkardığını sözlerine ekledi.

(MÜG-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title