Haberler

Bakan Çağlayan'dan Bayram Öncesi Alışveriş Uyarısı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Yaklaşan Ramazan Bayramı Öncesi Alışverişe Çıkacak Vatandaşları Uyararak, "Plan Dışı Harcama Yapmamak İçin Alışverişe Yorgun ve Aç Çıkmayınız. Satıcının ve Birlikte Alışverişe Çıkılan Kişiler Varsa Bunların Sözlerini Temkinle Karşılayınız ve Plana Sadık Kalmaya Çalışınız" Dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi alışverişe çıkacak vatandaşları uyararak, "Plan dışı harcama yapmamak için alışverişe yorgun ve aç çıkmayınız. Satıcının ve birlikte alışverişe çıkılan kişiler varsa bunların sözlerini temkinle karşılayınız ve plana sadık kalmaya çalışınız" dedi.

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi ortaya çıkacak alış veriş yoğunluğunda tüketicileri dikkat etmesi gereken hususlar ile alış veriş sonrasında ortaya çıkabilecek problemler konusunda uyaran Çağlayan, sağlıklı koşullarda üretilmeyen, açıkta satılan, üzerinde etiketi, ambalajı bulunmayan ürünlerin satın alınmaması gerektiğini söyledi. Bakan Çağlayan'ın vatandaşlara bayram alışverişi konusundaki uyarıları şöyle:

- Alışverişe mutlaka alışveriş listesiyle çıkınız.

- Fiyat ve kalitesini değişik yerlerden araştırmadan malı satın almayınız.

- Alınması planlanan mallar ve miktarlar dışında alışveriş yapmayınız.

- Satın alınacak mallardan beklenen yarar ve hizmeti daima akılda tutunuz.

- Fiyatı uygun olan mallar arasında; garanti belgesi, Türkçe tanıtma ve kullanma kılavuzu, satış sonrası hizmetlerin alınacağı liste ve teknik düzenlemesine uygun malları almayı unutmayınız.

- Garanti belgesine satıcının kaşesini vurdurup alışverişe ait fiş veya faturanın tarih ve sayısını işletmeyi unutmayınız.

- Satın alınacak malın çeşidine göre kullanım ve bakım özelliklerini öğreniniz.

- Alışverişi tekrar tekrar geri dönmeler olmayacak, ağır maddeler en son alınacak şekilde yapınız.

- Satıcının ve birlikte alışverişe çıkılan kişiler varsa bunların sözlerini temkinle karşılayınız ve plana sadık kalmaya çalışınız.

- Tartı ve ölçü aletlerinin doğru kullanılmasına dikkat ediniz.

- Alışveriş için makul ölçülerde kalite ve çeşitle mal bulunduran, fiyat etiketleri ve malların teşhir şekli alışverişe yardımcı olan işyerlerini seçiniz.

- Plan dışı harcama yapmamak için alışverişe yorgun ve aç çıkmayınız.

- Listedeki malları aldıkça çiziniz.

Herhangi bir sorunla karşılaşan tüketicinin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketici Hattı "Alo 175"i arayabileceklerini kaydeden Bakan Çağlayan, alışveriş sonrasında bir sorunla karşılaşılması durumunda ise İllerde Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren il tüketici sorunları hakem heyetlerine, ilçelerde kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren ilçe tüketici sorunları hakem heyetlerine, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü'ne

(www.sanayi.gov.tr),Tüketici mahkemelerine (ihtisas mahkemesi yoksa asliye hukuk veya ticaret mahkemeleri), tüketicinin korunmasına yönelik faaliyet gösteren dernek veya vakıflara, 2007 yılı itibariyle 792,12 YTL tutarını aşmayan alışverişlerde direk tüketici sorunları hakem heyetlerine, bu tutarı aşan alışverişler için ise direk tüketici mahkemelerine başvurmalarını istedi.

(BK-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title