Haberler

Bakan Çağlayan; Bazı Arkadaşlarımız Zaman Zaman Kıbleyi Şaşırmış Olabilir

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından Sapanca'da bir otelde düzenlenen '2023 Hedefi Yolunda Türkiye Markası Çalıştayı'nda Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un "Yerli marka"...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından Sapanca'da bir otelde düzenlenen '2023 Hedefi Yolunda Türkiye Markası Çalıştayı'nda Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un "Yerli marka otomobil, ticari intihardır" sözlerini eleştirdi. Çağlayan "Türkiye, dünyanın gelecekteki 5 starından biri görülüyor. Biz bunu yaparız. Siz bakmayın, bazı arkadaşlarımız zaman zaman kıbleyi şaşırmış olabilir. 'Yerli oto yapmak, ticarette intihar' diyebilirler. Böyle bir lafı şiddetle kınıyorum" dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Türkiyenin kişi başı milli geliri artan, Avrupa'nın master kriterlerine uygun ve ekonomisi güçlü olduğunu belirterek, "Bundan sonra artık yeni bir modelle yol gitmemiz gerekiyor. Yeni bir anlayışla gitmemiz lazım" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avrupa'ya yaptığı ihracatın yüzde 95'i sanayi ürünleri olan bir Türkiye var. İhracatından otomotiv sektörüne sahip bir Türkiye var. Şu anda ihracat yapamadığımız iki ülke var. Bunların da yerini bilen var mı, bilmem? Haritada gösterdiler, öyle öğrendim ama oralara da gideceğiz. Dünyada Türk malının girmediği bir ülke bırakmayacağız."

Bakan Çağlayan, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un bir süre önce "Yerli marka otomobil, ticari intihardır" sözleriyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Türkiye, dünyanın gelecekteki 5 starından biri görülüyor. Biz bunu yaparız. Siz bakmayın, bazı arkadaşlarımız zaman zaman kıbleyi şaşırmış olabilir. 'Yerli oto yapmak, ticarette intihar' diyebilirler. Böyle bir lafı şiddetle kınıyorum. Tekrar tekrar söylüyorum bunu, çünkü çok dokundu. Bu konuda konuşmaya devam edeceğim ta ki Mustafa konuşmasını düzeltene kadar."

Bakan Çağlayan, 2023 hedefleri doğrultusunda ihracatta kilogram başına birim fiyatı yükseltmeleri gerektiğine belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda Türkiye'nin birim kilogram ihracatı geçen sene 1,58 dolardı. Biz bugün 1,58 dolara satarken, Japon, malını 3,96 dolara satıyor. Alman, bir kilogram ihracatını 3,76 dolara yapıyor. Bizi 2023'e taşıyacak tek şey ürünlerimizin marka, kalite ve fiyatlarını artırmamızdan geçiyor."

Bu arada çalıştayın yapıldığı otel yönetimi çalıştayı takip için otele gelen gazetecileri önce, 'Basına kapalı' diyerek içeriye almadı. Otel yönetiminin haftasonu olması nedeniyle müşterilerin rahatsız olmamaları için böyle bir karar aldığı belirtilirken, bu sorun İhracaatcılar Meclisi yönetiminin araya girmesiyle çözüldü ve habercilerin çalıştayı takip etmeleri sağlandı.

ZT-BT(MB/AAA) - Sakarya / Sapanca

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Koç Holding Çağlayan Sapanca Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title