Haberler

Bakan Çağlayan, Adıyaman'da

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti'nin Önlenemez Yükselişine Engel Olmaya Kimsenin Gücünün Yetmeyeceğini Söyledi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti'nin önlenemez yükselişine engel olmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

AK Parti Adıyaman teşkilatını ziyaret ederek Genişletilmiş Danışma Kurulu toplantısına katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, partilerle bir araya geldi. Toplantıda Bakan Çağlayan'ın yanı sıra AK Parti Elazığ Milletvekili Faruk Septioğlu, Adıyaman Milletvekilleri Hüsrev Kutlu, Ahmet Aydın, Mehmet Erdoğan ve Şevket Gürsoy ile birlikte birçok ilçe ve belde belediye başkanı da hazır bulundu. Bakan Çağlayan burada yaptığı konuşmada ülkede her 2 kişiden birisinin AK Parti'ye oy verdiğini fakat bunu bazı kesimlerin hazmedemediğini vurguladı.

22 Temmuz seçimlerinde AK Parti'nin her 2 kişiden bir kişinin oyunu almasını içlerine sindiremeyenlerin olduğunu belirten Bakan Çağlayan, "22 Temmuz seçimlerinde iki kişiden birisinin oyunu almasını bazıları içine sindiremiyor; bazılarının ise bunu anlamaya kabiliyetleri yetmiyor. Ülke aşkıyla, millet aşkıyla yanıp tutuşmamızdan dolayı böyle olmuştur. AK Parti, milletine insanca yaşamayı kendisine hedef edinmiştir. AK Parti'nin önlenemez yükselişine kimse engel olamaz ve buna gücü yetmez. Milletin koyduğu iradenin önüne geçebilecek olan hiçbir irade yoktur" dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin yeni binasının açılışı yapmak için partiden ayrılan Bakan Çağlayan ve beraberindekiler, yol boyunca esnaflarla sohbet etti. Esnafın yoğun ilgisini gören Bakan Çağlayan, yeni binanın açılış kurdelesini keserek esnaf temsilcileriyle birlikte toplantı yaptı.

Esnafa seslenen Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan siyasi istikrarın ekonomi açısından çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Eğer Türkiye'de siyasi istikrarsızlık varsa, yaşatılıyorsa bundan ilk önce esnaf etkilenir. 2007 yılında bir takım felaket tellalları ve Türkiye'yi sevmeyenler, bir takım dedikodular yaparak, 'Bu seçimler yapılmayacak', 'AK Parti birinci olsa bile iktidar yapılmayacak' gibi ve şanlı şerefli silahlı kuvvetlerimizin üzerinden siyaset yaparak askerimizi buna dahil etmeye çalıştılar. Demokratik kurallar içersinde seçimi yaptı, hükümet kuruldu ve cumhurbaşkanını seçti. O dönemdeki dedikodular nedeniyle piyasalar bu durumdan etkilendi. İnsanlar tüketimini, alımını ve satımını kesti. Para piyasalardan çekildiği zaman ilk darbe esnaf sanatkarlara vuruluyor. O tarihte insanlar sadece bankalardan 18,5 milyar dolar döviz alımı yaptı. Para damardaki kan gibidir. Para piyasalardan çekildiği zaman ilk darbeyi esnaf ve sanatkarlar yer" şeklinde konuştu.

Bakan Çağlayan toplantının ardından helikopterle Şanlıurfa'ya geçti.

(AA-OÇ-HE-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title