Haberler

Bakan Bozkır, İş Adamlarıyla Buluştu

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Türkiye'nin 4 kalem mal ihraç ettiği günleri hatırlıyorum.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, " Türkiye'nin 4 kalem mal ihraç ettiği günleri hatırlıyorum. Pamuk, incir, tütün, fındık. 2,5 milyar dolar ihracatın, 5 milyar dolar petrol ithalatımızın olduğu günleri hatırlıyorum. Nereden nereye geldiğimizin kıymetini bilmemiz lazım" dedi.

Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) üyeleriyle Wyndham Otel'deki toplantıda bir araya gelen Bozkır, Türkiye'de sağlanan istikrar sayesinde yıllar sonrasının hayallerinin kurulmaya başlandığını aktardı.

Dünya ile rekabet eden ticaret merkezleri arasında yer alan Laleli'nin ülke ekonomisine büyük katkı sağladığına işaret eden Bozkır, "Laleli, Türk tekstilinin dünyaya açılan kapısı oldu. Sadece tekstilde gururumuz olmakla kalmadı, birçok alanda ülkemizin ekonomisine katkı sağladı. Dünya pazarında önemli bir yer edindi. Laleli ve burası gibi ülkemizin önemli yerlerindeki iş adamları ile sanayiciler sayesinde Türkiye'nin kalkınması, geleceğe daha emin adımlarla ilerlemesi sağlandı. Bu sizlerin sayesinde oldu" şeklinde konuştu.

Bozkır, bugün Laleli'den çok sayıda ülkeye ihracat yapıldığını ve bunun yıllar önce hayal bile edilemeyeceğini söyledi.

Türkiye'de ihraç edilen kalemlerin parmakla sayıldığı günleri çok iyi bildiğini vurgulayan Bozkır, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin 4 kalem mal ihraç ettiği günleri hatırlıyorum. Pamuk, incir, tütün, fındık. 2,5 milyar dolar ihracatın, 5 milyar dolar petrol ithalatımızın olduğu günleri hatırlıyorum. Nereden nereye geldiğimizin kıymetini bilmemiz lazım. Üç yılda bir yurt dışına çıkabildiğimiz veya yılda bir kere çıkabildiğimiz günleri biliyorum. Yurt dışındakine ayrı, ülke içindekine farklı döviz kuru olan günleri hatırlıyorum. Afrika'dan Asya'ya, Ortadoğu'dan Amerika'ya kadar ticaret yapıyorsunuz ve sadece Laleli'den yanılmıyorsam 55 ülkeye ihracat var. Türkiye'de yeni yasalar, kanunlar çıkartıldı. Bütün bu yasaları biz hazırladık ve bu yasalar sayesinde ülkemiz daha ferah bir noktaya geldi."

"Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız kapı gibi arkamızda"

Bozkır, geçmişte hazırlanan kanun tekliflerini askeri yetkililerle görüşmeye giden siyasilerin helallik isteyerek yola çıktığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir siyasi irade olarak Genelkurmay'a gidip generallerle bu yasaları, kanunları pazarlık edeceğimizde birçok arkadaşımızın, 'Çıkamayız, geri dönemeyiz' dediği zamanlar oluyordu. Fakat şimdi ben geri döneceğimizi biliyorum çünkü Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız kapı gibi arkamızda. Türkiye'de askeri darbe yapmak çok kolaydı. Bir tankı Ankara radyosunun, diğer tankı İstanbul radyosunun önüne gönder, sonra kalın sesli bir binbaşı radyodan 'Asker yönetime el koydu' diyerek bildiriyi okusun. Al sana darbe. Şimdi kolay mı öyle darbe yapmak? Nasıl yapacaksınız askeri darbeyi?"

Bozkır, seçim öncesi dile getirilen vaatlere dikkati çekerek, laf yerine icraata bakmak gerektiğini söyledi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Birçok vaatler yapılıyor ama bu vaatleri yapanların lafına değil, ne yaptığına bakmakta fayda var. Başbakan Ecevit'ti ve ben Bağdat'ta görevliyken tanker geldi dolacak ama Iraklı bakıyor banka makbuzuna, 'Size güvenimiz kalmadı' diyor ve bu makbuz Merkez Bankası'nın dekontu. Iraklı, 'Para hesaba yatacak, dekontunu göreceğiz ve biz ne kadar olacaksa dolduracağız' dedi. 20 günde tankeri dolduramadık, rahmetli Ecevit başbakanlık ofisinde paltoyla oturdu. Neden? Çünkü kaloriferler yanmıyordu. İşte bu yüzden nereden nereye geldiğimizin kıymetini bilmemiz lazım."

LASİAD Başkanı Gıyasettin Eyüpkoca, Bozkır'a çini işlemeli bir tabak hediye etti.

Bozkır, daha sonra Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile ilçedeki Trabzon Öğrenci Yurdu'nu ziyaret ederek, öğrencilerle görüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Volkan Bozkır Egemen Bağış Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title