Haberler

Bakan Bozkır, Gaziosmanpaşa'da

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, genel seçimde kendi alacakları oya baktıklarını belirterek, "Yüzde 50'ye yakın, belki daha fazla oy alacağız inşallah" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, genel seçimde kendi alacakları oya baktıklarını belirterek, "Yüzde 50'ye yakın, belki daha fazla oy alacağız inşallah" dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Sandık Kurulu üyeleri ve müşahitleri eğitim toplantısında konuşan Bozkır, CHP'nin çok kısa dönemlerde iktidarda bulunduğunu ve bu kadar kısa sürede Türkiye'yi zor duruma düşüren bir başka parti olmadığını söyledi.

CHP'nin iktidarı döneminde yeteri kadar petrol ithalatı yapamadığını belirten Bozkır, "Birçok insanımız 10 litrelik benzin kuponu alabilmek için kaymakamların kapısında günlerce beklemiştir. Yine aynı başbakan döneminde üç senede bir kere yurt dışına çıkabilmiştir. Vatandaşın yurt dışına çıkışında harcayacağı para bile devlete zarar verecek diye vatandaşın çıkışını yasakladılar. Türkiye'nin kasası tam takır. Maaşları ödeyecek para yok. İşçi dövizleriyle ayakta duran bir Türkiye. 2,5 milyar dolar Türkiye'nin ihracatı ve 2,5 milyar dolar işçi dövizi geliyor. 5 milyar dolar petrol ithalatı var. Ülke bu duruma düşünce IMF'nın şube müdürü Türkiye geldiğinde canlı yayınlar yapılırdı. Onla görüşmek için bakanlar sıraya girerdi. 1 milyon dolar için, 1 milyar değil. Böyle günlerden geliyoruz" şeklinde konuştu.

"Artık Türkiye'de uyumaya hazır kimse yok"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bozkır, şunları kaydetti:

"Bir kurumu yönetemeyen bir Türk vatandaşı, hasbelkader şu anda CHP'nin genel başkanı. Sosyal Sigortalar Kurumu'nu alıp yerin dibine batıran, öyle bir dönem geçirdikten sonra insan içine çıkamayacakken, 'Bana 4 sene verin de bu ülkeyi yöneteyim' diyen bir genel başkan. Erzurum'da 'Biz iktidara gelince Et ve Balık Kurumu'nu Et ve Süt Kurumu yapağız' demiş. Yapsın. Biz yaptık, o da yapsın. Eskişehir'de 'Üniversite harçlarını kaldıracağız' demiş. Yahu 3 sene oldu kalkmış ama o da kaldırsın. Yapacağım dedikleri bizim yaptıklarımız. Bir proje yaptılar. Tansu Çiller'e benzeyen bir hanımefendi hazırladı. Projenin tarihi 2035. 20 sene sonra kim öle kim kala. Siyasetin en basit kuralını yerine getirmiyor, ondan sonra da kimse tabii ciddiye almamaya başladı. Başbakanımız çok güzel bir tabir buldu. Bizim çocukluğumuzda annemiz bizi uyuturken 'Binbir Gece' masalı anlatırdı. Şimdi 'Binbir Kemal' masalları gelmiş. Ama kimse uyumuyor. Artık Türkiye'de uyumaya hazır kimse yok. İnanmıyor kimse."

Bozkır, MHP'nin iktidardayken koalisyon ortağı olduğunu hatırlatarak, o dönemde cumhuriyet tarihinin en büyük krizinin yaşandığını, bunun Türkiye'ye 42 milyar dolara mal olduğunu, 22 bankanın battığını vurguladı. Bozkır, batan bu paranın AK Parti iktidarı tarafından ödendiğini söyledi.

HDP'yi de eleştiren Bozkır, "İktidara talip, şimdi şirin çocuk diyorlar. O da sanki 6-7 Ekim'de halkı sokağa döken, 50 kişinin canına kıyanlar bunlar değilmiş, bin arabanın, bin 100 evin, 100 okulun yakıldığını olayların müsebbibi değilmiş gibi. 'Biz başka olduk' diyorlar. Ne başka oldun? Daha bir sene olmadı" ifadelerini kullandı.

Bozkır, AK Parti döneminde üçüncü köprünün yapımına başlandığını, bu dönemde yapılan Marmaray'ı 18 ayda 77 milyon kişinin kullandığını, çöplerin düzenli bir şekilde toplandığını, suların aktığını, İstanbul'un her ilçesinde artık bir hastane bulunduğunu söyledi.

Yapılacak seçimlerin önemine dikkati çeken Bozkır, "Seçimlerden sonraki tabloda ya Türkiye daha ileri gidecek, 2 trilyon dolarlık bir ülke olacak, 25 bin dolar kişi başına gelir olacak, 500 milyar dolar ihracatımız olacak ya da yine akbabalar gelecek, kasaları boşaltacak. 'AK Parti gelsin, yine biriktirsin' diyecekler. Kasa boşaldı mı öyle kolay dolmuyor" dedi.

Seçimlerde katılımın yüzde 85'in üzerine çıkması halinde hiçbir endişeleri olmayacağını kaydeden Bozkır, "Biz kendi oyumuza bakıyoruz. Yüzde 50'ye yakın, belki daha fazla oy alacağız inşallah. O şunu almış, bu şunu almış, o barajı geçmiş mi, geçmemiş mi, yüzde 15 mi almış zaten umurumuzda değil. Umurumuzda olmayan bir şey de Türkiye'nin gündeminde olmayacak. 7 Haziran akşamında İstanbul il başkanlığının çatısına çıkıp, diğerlerinin ekranlardaki ağlar suratlarını göreceğiz" şeklinde konuştu.

Bozkır, eğiteme katılan sandık görevlilerinden, çalışacakları bölgeyi terk etmemelerini ve oylara sahip çıkmalarını istedi.

Toplantıya, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti Sandık Kurulu üyeleri ve müşahitleri katıldı.

Öte yandan Bozkır, eğitim toplantısı öncesi otobüsle Gaziosmanpaşa'da tur atarak, vatandaşları selamladı ve karanfil dağıttı.

Kaynak: AA / Güncel

Volkan Bozkır Egemen Bağış Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title