Haberler

Bakan Bozdağ'ın Adli Yılı Açılışı Mesajı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Darbe teşebbüsünün başarılı olup olmayacağının belli olmadığı saatlerde soruşturmayı başlatan, darbecilerin yakalanması ve gözaltına alınması için kararlar veren bağımsız ve tarafsız Türk yargısı F-16 uçakları, helikopterler, zırhlı araçlar, tanklar ve otomatik silahların karşısına hukukla çıkmıştır" dedi.

Adalet Bakanı ve HSYK Başkanı Bekir Bozdağ, 2016-2017 adli yıl açılışı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "2016-2017 adli yılı bugün başlıyor. Yeni adlı yıl hakimlerimize, savcılarımıza, avukatlarımıza, diğer adliye personelimize ve milletimize hayırlı olsun. 15 Temmuz 2016 günü Fetullahçı Terör Örgütü'nün TSK içindeki unsurları ve ona eklemlenen diğer askerlerce gerçekleştirilen kanlı darbe teşebbüsü, sadece seçilmiş cumhurbaşkanına, hükümete ve parlamentoya karşı değil aynı zamanda milletimize, devletimize, ordumuza, hukukumuza, demokrasimize, anayasamıza ve milli irademize karşı yapılmıştır. Bu darbe teşebbüsü, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın ve hükümetimizin, siyasi partilerin, parti farkı gözetmeksizin TBMM'nin, medyamızın, sivil toplum örgütlerimizin ve en önemlisi 79 milyon halkımızın görüş farkı gözetmeksizin bir araya gelerek ölümüne darbeye karşı çıkması ve demokrasiye, milli iradeye ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkmasıyla başarısız kılınmıştır. Darbe teşebbüsünün başarılı olup olmayacağının belli olmadığı saatlerde soruşturmayı başlatan, darbecilerin yakalanması ve gözaltına alınması için kararlar veren bağımsız ve tarafsız Türk yargısı F-16 uçakları, helikopterler, zırhlı araçlar, tanklar ve otomatik silahların karşısına hukukla çıkmıştır. Hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, milli iradeye sahip çıkarak darbecilere karşı hukukla mücadele etmiştir. Darbe teşebbüsü sırasında yargı önceki darbe teşebbüslerinden farklı bir tutum sergilemiş ve onurlu bir imtihan vermiştir" ifadelerini kullandı.

Geçmişte darbecilere biat eden yargıdan bütün varlığı ile darbeye karşı koyan bir yargıya sahip olmanın onuru ve gururunun bütün Türkiye'ye ve yargıya ait olduğunu belirten Bozdağ, "Bu nedenle darbe teşebbüsü gecesi ve devamında darbeye karşı koyan herkese ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Özellikle yargı görevi yapanları gönülden kutluyorum. Türkiye bir hukuk devletidir. Yargı yetkisi millet adına bağımsız mahkemeler tarafından kullanılır. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı hukuk devletinin olmazsa olmaz ön şartıdır. Hakimler görevlerinde bağımsızdır. Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerine göre hüküm verirler. Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz. Görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisi'nde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz. Yargı görevi yapanların bağımsız ve tarafsız bir şekilde vazifelerini yapmaları insanların hem yargıya güvenini hem de adalete olan inancını kuvvetlendireceği gibi hukuk devletini de tahkim eder. Yargı görevi yapanlara güven, mülkün temeli olan adaleti de dolayısıyla mülkü de güçlendirir" dedi.

Bozdağ, "Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını yargı mensuplarının toplantı yapacağı yerlerde, binalarda, şekilde, ideolojilere uygunlukta aramak yargının tarafsızlığını ve bağımsızlığını anlamamak ya da işin özünü kavramamak anlamına gelir. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını mahalle baskılarına veya ideolojilere uygunluk yönünden denetlemek ve değerlendirmek, yargıya yapılabilecek en büyük kötülüktür. Yargı görevi yapanların anayasa, yasa ve kanuna bağlı hareket etmeleri ve bunun dışındaki bütün bağlılıkları ve aidiyetleri reddetmeleri, önündeki soruşturma ve davanın taraflarına bakmaksızın sadece dosyadaki delillere göre ve anayasa, kanun ve hukuka bağlı bir vicdani kanaatle karar vermeleri ile ancak yargının bağımsız ve tarafsızlığı temin edilebilir" ifadelerini kullandı.

20 Temmuz 2016'da istinaf mahkemelerinin faaliyete başlaması nedeniyle yeni adli yıla hukuk tarihinin en önemli reformlarından biriyle başlanmış olduğunu belirten Bozdağ, "İlk etapta yedi bölgede faaliyete geçen istinaf mahkemeleri yargılama sürelerini kısaltacak, Yargıtay ve Danıştay'ın iş yükünü azaltacak, Yargıtay ve Danıştay'ın içtihat mahkemesi olarak gerçek fonksiyonunu icrasını sağlayacak, adaletin doğru tecellisine katkı sağlayacak, yargıya güveni ve yargıdan memnuniyeti arttıracaktır. İstinaf mahkemeleri de ülkemiz, milletimiz ve yargı camiamız için hayırlı olsun. Bu duygu ve düşüncelerle yeni adli yılın hayırlı olmasını diliyor, ülkemizin dört bir yanında fedakarca yalnızca adalet için görev ifa eden bütün hakim, savcı, avukat ve yardımcı adliye personeline, tüm yargı mensuplarına ve çalışma arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Bekir Bozdağ Danıştay Yargıtay Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title