Haberler

Bakan Bayraktar Trabzon Ted Koleji'nin Temelini Attı

'gelişmiş ülkelerde bu sistemin uygulanıyor.

'gelişmiş ülkelerde bu sistemin uygulanıyor. Gençlerin 9-10 yaşlarına geldiğinde kabiliyetleri doğrultusunda eğitilmesi gerekmektedir. Bizim bilgiyi iyi kullanıp bunu fiile geçiren, kaliteli imalata döndüren, kaliteyi yakalayan, mükemmeli yakalamak için mücadele eden bir toplumu öne çıkarmamız lazım. İnsan, kabiliyeti doğrultusunda çalışırsa, çok daha başarılı olur, işini severek yapar. Bizim de bunu yapmamız lazım. Gençler şu anda çok bilgili. Çünkü interneti çok iyi kullanıyorlar. Bugün 11 yaşındaki bir çocuk, interneti benden çok daha iyi kullanıyor. Ben mühendisim ama bakıyorsun çocuk bilgisayara takla attırıyor. 'Ben bilgisayar kurduyum' diyor. Hakikaten biz bunu bilip okullarımızı ona göre şekillendirmemiz lazım. Tatbikata, uygulamaya dayalı eğitim vermemiz lazım. Yoksa teori ile bir yere kadar gideriz.ö

886 ÖĞRENCİ KAPASİTEli

Konuşmaların ardından Bakan Bayraktar, törene katılanlarla butona basarak kolejin temelini attı. Yaklaşık 11 bin metrekare alanda yapılması planlanan ve 886 öğrenci kapasiteli kolejin 2014-2015 eğitim öğretim döneminde hizmete açılacağı belirtildi. Bakan Bayraktar daha sonra Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde inşa edilecek olan Arsin Halk Eğitim Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. Bayraktar, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

'Bilgi esastır. Üreteceksin. Teknoloji de son derece önemlidir. Dünyanın baş döndürücü hızla teknoloji anlamda yarıştığı dönemde bizim yapacağımız şey nedir' Genç nüfusumuz var. Ama icat yapma konusunda henüz dünyayla yarış yapma noktasında hazır değiliz. Bu bakımdan ara teknik elemanları iyi yetiştirmemiz lazım. Kaliteli, mükemmel, ucuz üretim yapacağız. Bunun da yolu bu ara teknik okullar."

Konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi'nin temeli atıldı. Bu arada tören alanındaki, 'Söz sizin, temel sizin, okul hepimizin. Teşekkürler koşan Bakanım' yazılı pankart dikkat çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Trabzon Arsin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title