Haberler

Bakan Başesgioğlu Gebze'de

Türkiye İş Kurumu (İşkur) ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (Mess) Eğitim Vakfı Tarafından, İşsizlik Sigortası Kapsamındaki İşsizlere Yönelik Olarak Ortaklaşa Düzenlenen Meslek Edindirme Kursları'nı Tamamlayanlara Başarı Sertifikaları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun da Katıldığı Bir Törenle Verildi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Eğitim Vakfı tarafından, işsizlik sigortası kapsamındaki işsizlere yönelik olarak ortaklaşa düzenlenen Meslek Edindirme Kursları'nı tamamlayanlara başarı sertifikaları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun da katıldığı bir törenle verildi.

İŞKUR ile MESS Eğitim Vakfı tarafından, işsizlik sigortası kapsamındaki işsizlere yönelik olarak ortaklaşa düzenlenen kursları başarıyla tamamlayanlar için, bugün Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) konferans salonunda bir tören düzenlendi. Törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu'nun yanısıra, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Gebze İlçe Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, MESS Eğitim Vakfı Genel Müdürü Necdet Kenar, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı M. Ali Özkan, İŞKUR Gebze Şube Müdürü Öztekin Kaşukçi, çok sayıda sanayici ve işadamı ile kursiyerler katıldı. Törende bir konuşma yapan Bakan Murat Başesgioğlu, bir süredir bir istihdam paketi üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Yaklaşık 3.5 aydır yürüttüğümüz bu çalışma, bu yıl içinde bitirilecek. Bununla amacımız, işsizliği azaltmak ve isdihdamı arttırmak. Öte yandan işverene yüklenmiş bazı yasal yükleri nasıl hafifletiriz, iş kurmayı nasıl kolaylaştırırız ve asgari ücreti nasıl vergi dışı bırakırız gibi konularda da çalışıyoruz" dedi.

İşsizliğe karşı kamu, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün birlikte çalışma yürütmesi gerektiğinin de altını çizen Bakan Başesgioğlu, "Bu, sadece kamunun sırtında kalırsa olmaz. Herkes bir ucundan tutmalı. Avrupa bunu böyle başardı. Bizim amacımız sadece işsizlere değil, çalışanlara da eğitim verebilmek. Bugün burada bu çalışmayı yaptık ama yarın tüm Türkiye'de yaygınlaştırmaya çalışacağız" diye konuştu.

Türkiye'nin en büyük sorununun işsizlik ve istihdam olduğunu da ifade eden Bakan Başesgioğlu, "İşsizliğin önlenmesi için ekonomik büyüme ve siyasal istikrar önemli. Şu anda bu konuda iyi bir dönemdeyiz. 2003 yılında yüzde 10.3 olan genel işsizlik oranının, bu yıl yüzde 10'un altına düşme ihtimali var. Bizim dönemimizde işsizlik artmadı, az da olsa azaldı. İşsizlikle mücadele etmek hiç de kolay değil. Ancak bu bizim gözümüzü korkutmuyor. Her ülkenin kendine göre avantajları var. Bizde ise genç insan faktörü var. Nüfusunun üçte ikisi her an çalışabilecek bir ülke olan Türkiye, insan kaynakları konusunda zengin bir ülke. Ancak genç ve büyük işgücü tek başına yeterli değil. Bunu nitelikli hale getirebilirsek, bizi kimse tutamaz" şeklinde konuştu.

TİSK Başkanı Tuğrul Kutadgobilik ise, Türkiye'nin 25 yıl önce bir tarım ülkesiyken, şimdi bir sanayi ülkesi haline geldiğini vurgulayarak, "Türkiye, 125 ülkeye mamullerini satan Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi haline gelmesine rağmen, ne yazık ki uzun vadeli sanayi politikası yok. Türkiye'nin en önemli sorunu olan işsizlik, bugün buradaki projelerle aşılabilir. İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı ve sivil toplum kuruluşları koordinasyonu başarılırsa ve sanayiye ihtiyacı olan nitelikli elemanlar sağlanırsa bu kısır döngü aşılır" dedi.

Konuşmaların ardından boya, metal işleme, makine montaj, kaynakçılık ve plastik sektörlerini kapsayan 6 ayrı meslek kolunda verilen ve yaklaşık 1 ay süren eğitim sonucunda başarılı olan 12'si kadın toplam 98 kursiyere, başarı sertifikaları Bakan Başesgioğlu ve protokol üyeleri tarafından verildi. İŞKUR ile MESS Eğitim Vakfı tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen projenin toplam maliyeti ise 76 bin 800 TL oldu.

(KA-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title