Haberler

Bakan Bağış Köfte Şenliğine Katıldı

Tuzla'da gerçekleştirilen Köfte Şenliğine katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, kendi elleriyle pişirdiği köfteleri Tuzlalı vatandaşlara dağıttı.

Tuzla'da gerçekleştirilen Köfte Şenliğine katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, kendi elleriyle pişirdiği köfteleri Tuzlalı vatandaşlara dağıttı.

Tuzla Belediyesi'nin bu yıl 2'ncisini düzenlediği "Köfte Şenliği", Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın katılımıyla Tuzla sahilinde gerçekleşti. Bağış'ın yanı sıra Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve yüzlerce Tuzlalının katıldığı şenlikte vatandaşlar, tören alanında kurulan köfte ızgaralarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Bağış'ın kurdeleyi kesmesiyle 20 mangal ve yaklaşık 60 kilo etten oluşan köfteler kızartılarak vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Köfte Şenliğinin 2'ncisinin de açılışını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Gerçekten Tuzla'nın kendini tanıtımında, Tuzla'nın köftesinin bütün Türkiye'ye nam salmasında bu tür etkinliklerin önemi büyük. Böylesine anlamlı bir festivali düzenlediği için Şadi kardeşime teşekkür ediyorum. Allah sizlerin de ağzının tadını bozmasın. Allah ülkemizin huzurunu, demokrasisini, adaletle kalkınmasını her daim güçlendirsin. İnşallah daha aydınlık yarınlarda, daha güzel günlerde, 81 ildeki tüm kardeşlerimizin, çocuklarımızın doya doya köfte yiyebildiği, kardeşçe yaşabildiği, sadece Türkiye'ye değil, bütün bölgeye huzur, barış ve güvenlik sağladığı günleri sizin sayenizde gerçekleştireceğiz" dedi.

Türkiye'nin her geçen gün daha fazla kalkındığını ifade eden Bağış, "Türkiye her geçen gün daha da güçleniyor. İnşallah el ele vereceğiz, Türkiye'yi dünyanın en güçlü 10 ekonomisi haline getireceğiz. Geçen hafta Brüksel'de 75 milyon vatandaşımızın Avrupa Birliği ülkelere vizesiz gidebilmesinin önünü açacak girişimleri başlattık. Avrupa'nın bizden bazı beklentileri var. Bizim de onlardan vizesiz seyahat beklentilerimiz var. Ne kadar ekmek, o kadar köfte. Siz Avrupalılar olarak vizeyi ne kadar hızlı bir şekilde kaldırırsanız, biz de sizin beklentilerinize o kadar cevap veririz. İnşallah Tuzla'nın köftesi Avrupa'nın ağzının tadını zenginleştirecek" diye konuştu.

Bağış, konuşmasının ardından tezgahın başına geçerek kendi elleriyle ızgarada kızarttığı köfteleri vatandaşlara dağıttı. Bağış bu sırada köftelerin tadına bakmayı da ihmal etmedi. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara da köfte kızartıp vatandaşlara dağıttı. Vatandaşlar lezzetli köfteleri alabilmek için birbirleriyle yarıştı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği "Köfte Şenliği", sanatçı Ferhat Göçer'in konseriyle son bulacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Egemen Bağış Üsküdar Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title