Haberler

Bakan Bağış: "Gül ve Erdoğan Arasına Fitne Girmez"

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Herkes müsterih olsun, hayatta birbirine karşı gördüğüm en düşkün iki dost, Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül'dür."

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Herkes müsterih olsun, hayatta birbirine karşı gördüğüm en düşkün iki dost, Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül'dür. Onların arasına fitne girmez" dedi.

Bağış, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı'nca Bostancı Green Park Otel'de düzenlenen iftara katıldı. Burada konuşan Bağış, Ramazan'ın paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma dönemi olduğunu söyledi. Ataşehir'in Türkiye'nin göz bebeği bir ilçesi olduğunu kaydeden Bağış, Ataşehir'in 2023 vizyonunda sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en önemli finans ve ekonomi merkezlerinden biri olacağını belirtti. Bağış, Ataşehir'in uluslararası finans kuruluşlarının bölgesel merkezlerinin yükselmeye başladığı bir ilçe olduğunu da ifade ederek, "Ama Ataşehir maalesef 'AK Belediyecilik'ten payına düşeni almıyor. Ona da az kaldı. İnşallah 1,5 yıl içerisinde Ataşehir de hak ettiği noktaya gelecek" diye konuştu.

Son dönemde 34. kurultayını yapan bir ana muhalefet partisi olduğunu dile getiren Bağış, şunları söyledi:

"Onlar yeni bir slogan geliştirmişler; 'Düşersen dara, CHP'yi ara' diye. Aslında tarihe biraz baktığınız zaman, 'Düşmek istiyorsan dara, onları ara' demek daha mantıklı çünkü, iktidar oldukları dönemde hep yokluklar, kıtlıklar, darlıklar, kuyruklar, buhranlar, yüzde 8 bin faizler, akaryakıt kuyrukları, sana yağı kuyruklarının olduğu dönemler var. Allah Türkiye'nin istikrarını bozmasın diyorum. Allah Türkiye'yi büyümeye, kalkınmaya, zenginleştirmeye devam ettirsin diye bu mübarek Ramazan gecesinde sizlerle beraber dua etmek istiyorum."

Bağış, Türkiye'nin gerçekten farklı bir noktaya geldiğini belirterek, kişi başına düşen geliri 9.5 yılda 3 katı artırabilen başka bir ülke olmadığını söyledi. "Ama bütün bu başarıların arkasında eğer tek bir sır varsa, tek bir formül varsa bu işin tılsımı, bu ülkenin istikrarıdır" diyen Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi demokratik yollarla mücadele etmekten artık umudunu kesen bir takım çevreler, farklı yöntemler uygulamaya başladılar. 'Acaba istikrarı bozarsak Türkiye'de bu kalkınma hızını durdurabilir miyiz' diye bir çaba içerisine girdiler. O istikrarı bozabilmek için de sanki, Sayın Cumhurbaşkanımızla Başbakanımız arasında 'bir tatsızlık ortaya çıkarabilir miyiz' arayışı içine girdiler. Herkes müsterih olsun, hayatta birbirine karşı gördüğüm en düşkün iki dost, Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül'dür. Onların arasına fitne girmez. Onların arasındaki kardeşlik hukuku, onların arasındaki dayanışma, onların arasındaki dostluk fitne kaldırmaz. Onun için ben bu fitneci başlarına diyorum ki, o dostluk fitne savarlarla örülmüştür. Hiç uğraşmayın, hiç çabalamayın. Allah'ın izniyle onlar omuz omuza verirler, bu ülkeyi zenginleştirmeye devam ederler. Hiç kimse kendine vazife çıkarmaya kalkmasın. Mücadele yapacaklarsa hodri meydan, sandıklar ortada. Vatandaşımıza eğilsinler, vatandaşımızın derdiyle dertlenmeyi denesinler. İnsanlarımızın sorunlarına sahip çıksınlar."

Bağış, demokratik ülkelerde siyasi başarının milletle, milletin değerleriyle barışarak olacağını belirterek, "Milletin değerlerine sırtınızı çevirmeden, millete bidon kafalı demeden, milletle alay etmeden, milleti hor görmeden olur. İnşallah bir gün onu da öğrenecekler" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Egemen Bağış Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title