Haberler

Bakan Bağış Brüksel'de

Türkiye-AB Katılım Konferansının Bakanlar düzeyindeki yedinci toplantısı, yarın Brüksel'de toplanıyor.

Türkiye-AB Katılım Konferansının Bakanlar düzeyindeki yedinci toplantısı, yarın Brüksel'de toplanıyor. Konferans'ta Türkiye'yi Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış başkanlığında bir heyet temsil edecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye-AB Katılım Konferansının Bakanlar düzeyindeki yedinci toplantının yarın Brüksel'de düzenleneceği belirtildi. Katılım Konferansında Türkiye'nin Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış başkanlığında bir heyet tarafından temsil edileceği kaydedilen açıklamada, "Toplantıda, katılım sürecimiz çerçevesinde açılış kriteri karşılanmış olan "Vergilendirme' faslının müzakerelere açılması öngörülmektedir. Böylece, müzakerelere açılan fasılların sayısı 11'e ulaşacaktır" denildi.

Toplantıda, Türkiye'nin AB'ye kalıtım sürecinde kat ettiği aşama ve bundan sonra yapılması öngörülen çalışmalar da AB tarafıyla ele alınacak. Açıklamada, Türkiye'nin katılım sürecinde AB müktesebatına uyuma yönelik reform çalışmalarını, gerek üyelik yükümlülüklerini yerine getirmek, gerek halkının daha yüksek yaşam standartlarına ulaşması için kararlılıkla sürdürdüğü ifade edilerek, "Bu bağlamda AB'nin de taahhütlerine bağlı kalması ve teknik bir süreç olan katılım müzakerelerinde; mülahazalardan uzak bir yaklaşım benimsemesi beklentimiz AB tarafına aktarılacaktır" denildi. (ANKA)

(HM/ONR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title