Haberler

Bakan Avcı."Uluslararası Alanda Rekabet İçin Üniversitelerimiz Uluslararası Etkileşime, Rekabete...

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Uluslararası alanda rekabet için üniversitelerimiz uluslararası etkileşime, rekabete açık olmalıdır" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Uluslararası alanda rekabet için üniversitelerimiz uluslararası etkileşime, rekabete açık olmalıdır" dedi.

Uluslararası Eğitim İçin Avrupa Birliği (EAIE) tarafından 25 yıldır düzenlenen "Küresel Ortaklığın Geleceğini Örmek" konferansı, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Konferansa Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanı sıra Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya da katıldı. Kürsüye çıkarak katılımcılara seslenen Bakan Avcı, "Üniversitelerimiz uluslararası etkileşime, rekabete ve değişen dünyanın ihtiyaçlarına cevap verecek niteliklere sahip olmalıdır" dedi.

Daha fazla küreselleşen ekonomi içinde başaralı olabilmeleri ve uluslararası alanda rekabet edebilmeleri için de üniversitelerin uluslararası alanda rekabet edebilme kapasitense sahip olması gerektiğini kaydeden Bakan Avcı, şöyle konuştu:

"Farklı kültürlere, farklı inançlara, insan haklarına saygılı, önyargısız, iletişime açık, özgür ve bilimsel mezunlar yetiştirmeli, araştırma ve geliştirme için gerekli olanakları sunmalıdır. Bunun için de üniversitelerimiz uluslararası etkileşime, rekabete ve değişen dünyanın ihtiyaçlarına cevap verecek niteliklere sahip olmalıdır. Bu bakımdan Türkiye eğitim için küresel ortaklığa tam desteğini vermeye hazırdır. Burada bir kere daha yüksek öğretim sistemlerinin kendilerine özgü farklarını koruyarak birbirleriyle karşılaştırabilmesi olması ve uyumlu hale getirebilmesi için çabalarımızı birleştirme sözü veriyoruz. Konferansın deneyimleri paylaşıldığı bir ortam sağlamasını, alanda yeni gelişmelere ve yeni ortaklıklara yol açmasını diliyorum."

Konuşmalarının ardından Bakan Nabi Avcı ile YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya salondan ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Gökhan Çetinsaya Nabi Avcı İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title