Haberler

Bakan Avcı Kütahya'da Sıtkı Olçar Çini Müzesi'ni Açtı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kütahya'da 'Sıtkı Olçar Çini Müzesi'nin açılışını yaptı.

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kütahya'da 'Sıtkı Olçar Çini Müzesi'nin açılışını yaptı.

Kütahya'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ilk olarak Vali Ahmet Hamdi Nayir'i ziyaret etti. Daha sonra Kütahya Belediye Başkanı Ak Parti'li Kamil Saraçoğlu'nu makamında ziyaret eden Avcı, ardından 6 yıl önce vefat eden dünyaca ünlü çini ustası Sıtkı Olçar'ın anma etkinliğine ve adının verildiği 'Sıtkı Olçar Çini Müzesi'nin açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Sıtkı Olçar'ın kızı Nida Olçar, müzenin açılmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek müzede 305 adet çini eser ile babasının aldığı ödüller ve fotoğrafların yer aldığını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da yaptığı konuşmada, "Biz müzelerimizi aynı zamanda bir eğitim alanı olarak görüyoruz. Burası da gençlerimiz için bir eğitim merkezi olarak anlam kazanacak" dedi.

Bakan Nabi Avcı ve beraberindekiler okunan duanın ardından açılışı yapılan Sıtkı Olçar Çini Müzesi'ni gezdi. Avcı daha sonra Çavdarhisar ilçesine hareket etti. Avcı Çavdarhisar İlçesindeki Aizonai Antik kenti gezdi. - Tahya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Hamdi Nayir Nabi Avcı AK Parti Kütahya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title