Haberler

Bakan Atalay: "Yeni Söyleyeceğimiz Bir Şey Yok"

Deniz Baykal'a suikast girişimi iddiaları...

İçişleri Bakanı Beşir Atalay:

" O konuda sayın valimiz açıklama yaptı. Onların işidir. Zaten yeni söyleyeceğimiz bir şey yok. Son bir gelişme de yok."

Vali Muammer Güler:

"Herhangi bir gecikme ve ihmalin olmadığını ifade etmek istiyorum. İntikal etmede herhangi bir gecikme yoktur. En üst düzeyde koruma tedbirlerinin sürdürülmesi için Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gerekli bildirimlerde bulunmuştur."

Yenikapı Mevlevihanesi'nin açılışına katılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik suikast iddiaları ile ilgili bir soruya "O konuda sayın valimiz açıklama yaptı. Onların işidir. Zaten yeni söyleyeceğimiz bir şey yok. Son bir gelişme de yok." yanıtını verdi.

"HERHANGİ BİR ARAMA VEYA TAKİBE İLİŞKİN BİR KARAR ALINMIŞ DEĞİLDİR"

Konuyla ilgili İstanbul Valisi Muammer Güler, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a suikast iddiası ile 15 Nisan tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü haber merkezine e -mail yoluyla bir ihbar mektubu geldiğini söyledi.

Güler, "İstanbul polisimiz derhal çalışma başlatmış. Ankara Koruma Şube Müdürlüğü'ne gerekli uyarılarda bulunmuş, gerekli koruma önlemlerinin en üst düzeyde alınmasını sağlamış, bilgilendirmeler yapmıştır. Ayrıca ihbar konusu olan kişiler ve yerlerle ilgili araştırma ve tespit çalışmalarına başlandı. Konu Cumhuriyet Savcılığı'na intikal etmiştir. Konu özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na oradan da Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na gelmiştir. Halen adli işlemleri sürdürülmektedir. Yapılan tespitler sonucunda şimdilik herhangi bir arama veya takibe ilişkin bir karar alınmış değildir. Ancak konu Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından koordine edilmektedir" diye konuştu.

"HERHANGİ BİR GECİKME VE İHMAL YOK"

Vali Muammer Güler ihbarın 13 Nisan'da yapılacak bir eylemi ihbar ettiğini ancak konunun kendilerine 15 Nisan'da ulaştığını belirtti. Vali Güler ihmal tartışmalarına da değinerek, "Herhangi bir gecikme ve ihmalin olmadığını ifade etmek istiyorum. İntikal etmede herhangi bir gecikme yoktur. En üst düzeyde koruma tedbirlerinin sürdürülmesi için Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gerekli bildirimlerde bulunmuştur. Zaten bu konuda da CHP Genel Başkan yardımcısı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelmiş ve bu konuda kendisine bilgi iletilmiştir" dedi. Vali Güler, konuyla ilgili TDH lideri Mustafa Sarıgül'ün isminin gündeme gelmesine yönelik bir soruya ise ?Başkalarının yaptığı yorumlarla ilgili açıklama yapmam" diye konuştu.

"KİŞİLER VE YER TESPİT EDİLDİ"

Vali Güler e -mailin gönderildiği yerin ve kişilerin de tespit edildiğini söyleyerek, "O e- mailin geldiği ve yer ve kişiler tespit edildi. Ancak doğrudan olaylı ilgili bağlantıları şimdilik saptanabilmiş değil." şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title