Haberler

Bakan Ala'dan 'Canlı Bomba' Açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, yılbaşından bugüne kadar 18 canlı bomba eyleminin önlendiğini açıkladı. "4 tane böyle bir araç getirmişler, biz 3'ünü yakalamışız" diyen Bakan Ala, "Geçen gün de birini Boğaziçi'nde yakaladık ve kişi de tutuklandı. Yılbaşından önce de yılbaşını kana bulamaya çalışan intihar bombacısı düzeneğiyle beraber yakalandı" ifadelerini kaydetti.

İçişleri Bakanı Ala, Kanal 7 canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Terör saldırılarının gerçekleştiği dönemlerde, "Devlet nerede?, Devlet mekanizmasında güvenlik zafiyeti mi var?, İstihbarat alınamıyor mu? gibi sorular soruluyor. Böyle bir zafiyet var mı?" sorusu üzerine Ala, "Şuanda bunu söyleyenler, marjinal kesimler. Vatandaşa sorduğunuz zaman ne deniliyor, terörle ciddi mücadele ediliyor mu? Herkesin kanaati o değil mi?" dedi.

Ankara'daki saldırı öncesi alınan önlemlerle ilgili bir hata yapılıp yapılmadığının ortaya çıkarılması için denetim başlattıklarını belirten Bakan Ala, "İçişleri Bakanlığı olarak, bütün emniyet olarak her tarafa 'bu tür konulara ilişkin bir takım faaliyet olabilir herkes teyakkuz halinde olsun' demişiz. Yılbaşından bugüne kadar, 18 tane olayı bu şekilde önlemiş bulunuyoruz. Dört tane böyle bir araç getirmişler, biz 3'ünü yakalamışız. Geçen gün de birini Boğaziçi'nde yakaladık ve kişi de tutuklandı. Yılbaşından önce de yılbaşını kana bulamaya çalışan intihar bombacısı düzeneğiyle beraber yakalandı" ifadelerini kullandı.

"Önlediklerimizin çoğunu da söylemiyoruz, söylememek gerekir" diyen Ala, "Biz vatandaşın huzurunu sağlamak için çalışıyoruz. Bize düşen de şudur; burada yüzde bir hata bile varsa onu ortaya çıkarmak. Onun için ben mesela ben hemen denetim başlattım. Sistemde mi kişilerde mi hata var? Bunu biz bildirmişiz, yazmışız, MİT emniyet, istihbarat, diyor ki; 'buna benzer şu şu araçlara, kamu kurumlarına, askeri araçlara, emniyet araçlarına değişik yerlere saldırılar olabilir. Buna benzer yerlere dikkatli olun' diye. Şimdi bu spesifik bilgi değil, şurada şu olacak diye bir bilgi yok zaten olsa engellenir ama ona rağmen sistemde, nerede hata var, onların hepsini çıkarttıracağız. Onun için hemen denetim başlattık. Bize düşen budur. Yani bunu yüzde 1, binde 1, milyonda 1 bile eksiklik varsa onu ortaya çıkarmak gereğini yapmaktır biz bunu yapacağız, yapıyoruz" açıklamalarında bulundu.

"Göreceksiniz, asıl baharda büyük savaş başlayacak. PKK, büyük bir kalkışma içine girecek" iddialarına yanıt veren Ala, "Kim ki memleketin kalkınması, demokratikleşmesi ve bütün temel hak ve özgürlüklerin inşa edilmesi ve herkesin ondan yararlanması anlayışında ise bu memlekette ona yer var. Ama kim ki terör faaliyetleriyle bu memlekete bir şey yapmaya çalışırsa, bu memlekette ona karşı duracak, ona diz çöktürecek kadar kudret de var" dedi.

Bakan Ala, terör örgütü PKK'nın 8 Mayıs 213'te yurt dışına çıkmaya başladığını hatırlatarak "Arkasından 20 gün sonra gezi olayları başlatıldı bu memlekette ve CHP de bunun göbeğindeydi. Türkiye'de bir istikrarsızlık varmış gibi, Türkiye yönetilemiyormuş gibi bir hava sezinlendi, böyle yaymaya çalıştılar ve PKK çekilmeyi durdurdu. Bu gözümüzün önünde olanlardan bahsediyorum" ifadelerini kullandı.

"Gezi olayları olmasaydı devam ediyordu. Ama bu sefer Suriye'deki gelişmeler terörist örgütün iştahını kabarttı" diyen Ala, şunları söyledi:

"Suriye'deki gelişmelerden dolayı başka ülkeler tekrar bunlarla işbirliğine, ilişkiye girdi ve bunları kullanmaya değerlendirmeye başladı kendi çıkarları doğrultusunda. Terör örgütü tekrar kuruluş kodlarına döndü. Burada, vatandaşın hepimizin durumu iyi görmesi lazım. Ben bunun konjonktürel bir dalgalanma olduğunu düşünüyorum. Türkiye bu meseleyi de çözecektir. Çünkü terörün ve terörist faaliyetlerin zarar verme kapasiteleri var ama kazanma ihtimalleri yoktur. O bakımdan Suriye'deki gelişmeler dolayısıyla bir yeni anlayışa büründüler, iştahları kabardı. Kuzey Irak'ta meydana gelen hadiselerden dolayı 90'ların başında yine Kuzey Irak'ta konuşlandılar, Kandil'de o bölgede Türkiye'ye saldırmaya başladılar. Şimdi Suriye'deki gelişmelerden dolayıdır yani?" - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Efkan Ala Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title