Haberler

Bakan Aksu'nun Sakarya Temasları

AK Parti Sakarya İl Teşkilatı'nın Danışma Kurulu Toplantısı'na Katılmak Üzere Adapazarı'na Gelen İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran'ı da Makamında Ziyaret Etti.

AK Parti Sakarya İl Teşkilatı'nın Danışma Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere Adapazarı'na gelen İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran'ı da makamında ziyaret etti.

17 Ağustos Marmara depreminden sonra Adapazarı'nı yakından takip ettiğini söyleyen Bakan Aksu, Büyükşehir Belediye Başkanı Duran'ın başarılı çalışmalarıyla kentin geliştiğini ifade etti. Bakan Aksu, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Duran, çok başarılı hizmetler veriyor. Depremden bu yana Adapazarı'nı çok yakından takip ediyorum, şehrin hızla geliştiğini, güzelleştiğini görüyorum. Şehir merkezinde yapılaşmanın 2 kat ile sınırlanması çok önemli. Bu yaklaşım sonucu şehirde çok nitelikli binalar yapıldığına şahit oldum. Depremin izlerinin silindiğini, Adapazarı'nın çok modern bir kent olma yolunda kararlı adımlarla yürüdüğünü gördüm. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran'a tebriklerimi sunuyor, başarılı çalışmalarının devam etmesini diliyorum" dedi.

Ziyaret sırasında Adapazarı'nın sorunları hakkında Bakan Aksu'ya bilgi veren Başkan Duran ise, "Büyükşehir Belediyeleri arasında gelir durumu açısından en mağdur belediye biziz. Gelirlerimizin artırılmasını sağlayacak olan yasaların bir an önce çıkmasını istiyoruz. Ayrıca en önemli meselemiz Sapanca Gölü. Göl, bizim tek ve alternatifsiz içme suyu kaynağımız. 500 bin insanımız içme suyunu Sapanca Gölü'nden karşılıyor. Biz Sapanca Gölü'nün sadece içme suyu kaynağı olarak değerlendirilmesini istiyoruz. Sanayi kuruluşlarının gölden proses amaçlı su kullanmasını doğru bulmuyoruz. Bu göl, Sakarya'nın hayat kaynağıdır" diye konuştu.

Bakan Aksu'nun Büyükşehir Belediyesi'ne gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, Sakarya Valisi Nuri Okutan, AK Parti Sakarya milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Süleyman Gündüz, Erol Aslan Cebeci, Hasan Ali Çelik ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Alemdar da hazır bulundu.

(İÇ-AK-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title