Haberler

Bakan Akdağ: "Yanan Bebekleri Kabul Etmeyen Hastanelere Gereken Yaptırımlar Uygulanacak"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul'da yanan iki bebeğin götürüldükleri hastanelerde yaşadıkları sıkıntıların sağlık hakkı için kabul edilemez bir durum olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul'da yanan iki bebeğin götürüldükleri hastanelerde yaşadıkları sıkıntıların sağlık hakkı için kabul edilemez bir durum olduğunu belirtti. Akdağ, her iki olayda da ihmali görülenler için gereken yaptırımların uygulanacağını bildirdi.

Sağlık Bakanı Akdağ yaptığı açıklamada, üzerine kaynar su dökülen 8 aylık Rabia ve evlerinde üzerine çay döküldüğü için vücudunda yanıklar oluşan 14 aylık Sıla Temur'un götürüldükleri hastanelerden geri çevrilmelerinin sağlık hakkı için kabul edilemez olduğunu belirtti. Her iki vakada da ilk andan son ana kadar durumun titizlikle incelendiğini kaydeden Akdağ, konu ile ilgili ihmali görülenler için gereken yaptırımların uygulanacağını bildirdi.

Türkiye'de hiçbir sağlık kuruluşunun acil vakalara müdahalede bulunmak için ücret talep edemeyeceğini ve bu durumun kanunen de yasak olduğunu vurgulayan Bakan Akdağ, "Bebeklerimizin aileleriyle yakın diyalog halindeyim. Tedavi süreçlerini bizzat takip etmekteyim" dedi. (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title