Haberler

Bakan Akdağ: Gençler Arasında Tütün Kullanımı Artıyor -1

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, madde bağımlılığına götüren yolda sigara kullanımının etkisine dikkat çekerek, "Son yıllarda maalesef gençler arasında tütün kullanımı artmaya başladı" dedi.

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, madde bağımlılığına götüren yolda sigara kullanımının etkisine dikkat çekerek, "Son yıllarda maalesef gençler arasında tütün kullanımı artmaya başladı" dedi.

Dün gece Ordu'ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bugün Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti. Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili burada açıklamada bulunan Bakan Akdağ, referandum toplantılarına izin vermeyen Almanya ve Hollanda'ya tepki gösterdi. Yeni bir Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçip koşar adım yürümek istediklerini vurgulayan Bakan Akdağ, "Kısa bir süre önce Almanya'nın, hemen peşinde Hollanda'nın referandum için yapılacak toplantılardaki konuşmalara müsaade etmemesi, ya da o konuşmaların yapılacağı toplantılara müsaade etmemesi, bir taraftan bu ülkelerin demokrasi diye ağızlarından düşürmedikleri kavramı içselleştiremediğini gösteriyor. Kendilerine gelince demokrasi, başkalarına gelince çifte standartlı başka bir zihniyete sahip olduklarını gösteriyor. Bundan daha önemlisi aslında bu ülkelerin Türkiye'nin büyümesinde, güçlenmesinde, bölgede bir lider ülke konumuna gelmesinden rahatsız oluyorlar. İsteyen istediği kadar rahatsız olsun. Türkiye yürüyüşüne devam edecek, engellemeye çalışsın güçleri yetmeyecek" dedi.

Pkk BÜTÜN GÜÇLERİYLE REFERANDUMUN KARŞISINDA

Pkk'nın bütün güçleriyle referandumun karşısında olduğunu, PKK elebaşlarından birinin basında yayımlanan videosuna da dikkat çeken Bakan Akdağ şöyle konuştu:

"Belki bugün takip edenleriniz olmuştur. PKK'nın elebaşlarından videosu yayınlandı basında. Enteresandır; bütün güçleriyle bu referandumun karşısında olduklarını, 'hayır' oyu verilmesi gerektiğini ifade ediyor. Çünkü başından söylediler bunu; 'Eğer halk oylamasında 'evet' çıkar, yeni Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kurulursa biz bittik. PKK o zaman biter, sonu gelir, PKK diye bir şey kalmaz. O zaman biz bütün güçlerimizle buna karşı çıkacağız. Bir daha gezi ruhunu ayağa kaldırmak lazım' diyorlar. Bizler bu ülkenin vatandaşları olarak bu söylenenlere bakarak kararımızı verebiliriz. Türkiye'nin ana damarlarını pırıl pırıl yapacak, nefes borularını açacak bir sistemin peşindeyiz. İnşallah Türkiye bunu da gerçekleştirecek. Almanlar bakanlarımızı konuşturmamışlar, PKK'nın elebaşları bütün güçleriyle karşı çıkacakmış. İstedikleri kadar karşı çıksınlar, millet 1950'de Demokrat Parti'nin kuruluşunda nasıl kararın kendisine ait olduğunu açıkça ifade ettiyse, bütün o hain darbelerden sonra nasıl dosta düşmana büyük millet olduğunu gösterdiyse, ben inanıyorum ki bu seferde milletimiz ferasetini gösterecektir."

MEVSİMSEL GRİP VAKALARI NORMAL

Açıklamalarının ardından gazetecilerin mevsimsel griple ilgili sorularını da yanıtlayan Bakan Recep Akdağ, mevsimsel grip vakalarının diğer yıllara göre bu yıl normal olduğunu vurgulayarak, "Sonbahar aylarında artmaya başlar, içinde bulunduğumuz aylarda artık yavaşlar iyice azalır. Her yıl olur bu. Bu sene normal yıllardan farklı bir durum yok" diye konuştu.

GENÇLER ARASINDA TÜTÜN KULLANIMI ARTTI

Son yıllarda gençler arasında tütün kullanımının artmaya başladığını, bunun önlenmesi içinde yapılan çalışmaları değerlendiren Bakan Akdağ şöyle devam etti:

"Madde bağımlılığına götüren yolun tabanı, parke taşları sigara kullanımıdır. Madde bağımlılığı olan her yüz kişiden 95'inin daha önce sigara içtiğini biliyoruz, araştırmalar bunu gösteriyor. Onun için sigara aslında tabii ki herkesi değil ama, gençlerin bir kısmını madde bağımlılığına götürebilecek bir risktir. Dolayısıyla zaten kendisi zararlı. Gençlerimizin sigara içmeye başlamamaları konusunda, bunları korumak için elimizden geleni yapmak durumundayız. Sağlık Bakanlığı olarak bunu yapıyoruz. Tüm toplumun, özellikle basınımızın, diğer birçok kuruluşun buna itina etmesi lazım. Yalnızca Sağlık Bakanlığı'nın, Yeşilay'ın çabalarıyla bu işin üstesinden gelmek zor. Kendisinden Allah razı olsun sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bu tütün kullanımı konusunu, son derece hassas takipçisi olduğu için biz mesafe alabildik. Son yıllarda maalesef gençler arasında tütün kullanımı artmaya başladı. Bunun bağımlılıkla yakından alakası var. Rehabilitasyon konusu için de şu anda Aile Bakanlığımız yoğun çalışma yürütüyor. Bazı belediyelerimiz ve Sivil Toplum'dan güzel adımlar var. Bu mesele illaki rehabilitasyon anlamında köyler kurmak düşünülmemeli, o da yapılabilir." - Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Akdağ Ordu PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title