Haberler

Bakan Akdağ Erzurum'da

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, "Tam Gün Yasasıyla Vatandaşımıza Hakkaniyetli Bir Şekilde Sağlık Hizmeti Götürmeyi Amaçlarken, Hekimlerimizin de Hakkını Düşünmeye Çalışıyoruz" Dedi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, "Tam gün yasasıyla vatandaşımıza hakkaniyetli bir şekilde sağlık hizmeti götürmeyi amaçlarken, hekimlerimizin de hakkını düşünmeye çalışıyoruz" dedi.

Erzurum Barosu'nun yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirmek ve pazar günü yapılacak AK Parti Gençlik Şöleni'ne katılmak üzere bugün Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Celalettin Güvenç'i ziyaret etti. Vali Celalettin Güvenç ile bir süre sohbet eden Bakan Akdağ, daha sonra sağlık alanında yapılan çalışmalar hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Akdağ, doktorların yüzde 70'inin tam gün çalıştığını belirterek, "Kamuda doktorların yarım gün çalışmasını kaldırıyoruz" dedi.

Bakan Akdağ, Sağlık Bakanlığı ve üniversitelere bağlı tüm kamu hastanelerinde doktorların tam gün çalışmasını sağlamak için başlattıkları girişimlerin olumlu sonuçlar verdiğini belirterek, daha önce tam gün çalışan hekim sayısının yüzde 70'e yükseldiğini söyledi. Geriye kalan yüzde 30'luk kısmın yarı zamanlı çalıştığını hatırlatan Akdağ, kamuda çalışan doktorların yarım gün çalışmasını önleyeceklerini söyledi. Hem hastanede hem de muayenehanede çalışma döneminin sona erdiğini ifade eden Bakan Akdağ, "Doktorlarımız tercihini yapacak. Geriye kalan yüzde 30'luk kısım arzu ederse kamuda çalışacak, arzu etmezlerse kamudan ayrılıp özel muayenehanelerinde mesleğini sürdürecek" diye konuştu.

Yapılan çalışmalarla vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay kavuşmalarını amaçladıklarını ifade eden Bakan Akdağ, "Biz geriye kalan yüzde 30'luk kısmı da çok önemsiyoruz. Bu hizmetleri yapmaya çalışırken tabii ki hekimlerimizin de haklarını korumaya çalışıyoruz. Doktorlara hak ettikleri yaşam koşullarını sağlamak için çaba sarf ediyoruz. Gayemiz, Türkiye'nin her tarafında hakkaniyetli bir şekilde sürdürülebilir bir sağlık hizmeti sunmak ve vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden rahat ve kolay yararlanmalarıdır" dedi.

Daha sonra valilik makamından ayrılan Bakan Akdağ, 400 metrekare alan üzerine yaptırılan yeni Erzurum Barosu hizmet binasının açılışını yaptı. Açılış törenine Bakan Akdağ'ın yanı sıra AK Parti Erzurum Milletvekilleri de katıldı.

(AA-CMH-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title