Haberler

Bakan Akdağ: 'Doktor Sayısı Artmazsa Sağlık Konusu İçinden Çıkılmaz Bir Hal Alacak'

Oktay Ensari- Demet Öztürk/kayseri, (Dha)

Oktay ENSARİ- Demet ÖZTÜRK/KAYSERİ, (DHA)

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, doktor sayısının artırılması gerektiğini belirterek, ''Eğer doktor sayımızı artıramazsak, 10 yıl sonra sağlık konusu içinden çıkılmaz hal alacak''dedi. Bakan Akdağ, organ bağışı konusunda da vatandaşları daha cömert olmaya çağırdı.

Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Kayseri'ye gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hükümetin sağlık konusuna çok önem verdiğini belirtti. İl ve ilçelerin sağlık fotoğraflarını çıkarttıklarını belirten Bakan Akdağ, illerin fotoğraflarının hazırlandığını, ilçelerin de tamamlanacağını söyledi. Bakan Akdağ, '' İllerin ve ilçelerin sağlık fotoğraflarını birleştirip, ülkenin sağlık fotoğrafını ortaya koyacağız. Hastanelerin ortak hizmeti de dahil, sahada yani uygulamada bunların nasıl işlediğini gözden geçiriyoruz. Şu ana kadar herşeyin yerli yerine oturduğunu gördük. Sağlıkta Dönüşüm Projesi, sağlıklı olarak işlemektedir'' dedi.

Valiliği ziyaret eden Bakan Recep Akdağ, gazetecilerin yabancı doktorlarla ilgili sorularına ise şu yanıtı verdi:

''Acaba, bizim memleketimiz dışında, başka ülkelerden gelen doktorları çalıştırmayan bir başka ülke var mı? Yani herkes yetişmiş beyinleri kendi memleketine celbetmek, orada onlara hizmet ettirmeyi düsünürken, bizde bu konudaki direnci anlamak gerçekten mümkün değil. Kaldı ki Türkiye'de çok ciddi bir hekim eksikliği var. Keşke yabancı ülkelerden getireceğimiz, getirebileceğimiz doktorlarla bu eksikliği kapatabilsek. Kapatamayız da onun için, meselenin asli bir unsuru değildir bu. Asıl biz tıp fakültelerimizdeki ögrenci sayısını artırıp, yeni tıp fakültelerimizi geliştirmeliyiz. Doktor sayımızı artırmalıyız. Eğer doktor sayımızı artıramazsak, 10 yıl sonra bu konuyu konuşurken çok zorluk çekeceğiz. 10 yıl sonra sağlık konusu, içinden çıkılmaz hal alacak.''

ORGAN BAĞIŞINDA CÖMERT OLUNMALI

Organ bağışının önemine de değinen Bakan Akdağ, CNN Türk'ün, Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle gerşekleştirdiği 'Hayata Bağış' kampanyasının örnek bir çalışma olduğunu belirtti. Bakan Akdağ, ''Vatandaşlarımız nakil konusunda daha cömert olurlarsa, nakil bekleyen kardeşlerimize yardımcı oluruz. Bu kültürü Türkiye genelinde yaygınlaştırmak, bunun hayırlı bir iş olduğuna vatandaşlarımızı inandırmamız gerekli'' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title