Haberler

Bakan Akdağ'dan, Su Kesintisi ve Oluşabilecek Hastalıklarla İlgili Açıklamalar

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara'da Başlayan ve Türkiye Genelinde de Yaşanabilecek Susuzlukla İlgili Bilimsel Bir Kurulun Özel Çalışma Yaptığını Söyledi. Bakan Akdağ, Öncelikle Tifo Benzeri Birçok Bağırsak Hastalığının Su Yoluyla Bulaşabileceğine Dikkat Çekerek, Bakanlık Olarak Gerekli Tedbirleri Aldıklarını Söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara'da başlayan ve Türkiye genelinde de yaşanabilecek susuzlukla ilgili bilimsel bir kurulun özel çalışma yaptığını söyledi. Bakan Akdağ, öncelikle tifo benzeri birçok bağırsak hastalığının su yoluyla bulaşabileceğine dikkat çekerek, bakanlık olarak gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Bakan Akdağ, TBMM'ye gelerek kaydını yaptırdı. Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Akdağ, Ankara'da susuzluk yüzünden başlayan kesintiler ve Türkiye genelinde susuzluk dolayısıyla yaşanabilecek hastalıklar konusunda Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde bilimsel bir heyet oluşturduklarını açıkladı. "Zaruru bir durum olduğuna göre gerekli tedbirler alınıyor" ifadelerine yer veren Bakan Akdağ, bu heyetin her yaz çalıştığını, ancak bu yaz daha farklı bir durumun ortaya çıktığının

görüldüğünü ifade ederek, özellikle hijyen konusunda sıkıntılar çıkmaması için gerekli çalışmaların yapıldığını bildirdi.

Bakan Akdağ, tifo, dizanteri, kolera gibi bağırsak hastalıklarının ağız yoluyla ve suyla oluşabileceğine dikkat çekerek bu açıdan suların temiz olması gerekliliğinin altını çizdi. Halkın hijyen kurallarına uyması için gerekli uyarıların yapıldığını söyleyen Bakan Akdağ, okulların açılmasıyla birlikte çocuklarla ilgili bir sıkıntı yaşanıp yaşanmayacağı yönündeki bir soruya karşılık, okulların açılmasına uzunca bir süre olduğunu hatırlatarak, bu konuda sıkıntı yaşanmaması için gerekli çalışmaların

yapıldığını, Ankara Valiliği ve belediyesi tarafından da gerekli tedbirlerin alınmaya başlandığını söyledi.

Bakan Akdağ, Türkiye genelinde musluk sularının temiz olduğunu, ancak kesintiler dolayısıyla bazı sıkıntıların yaşanabileceğini belirtti.

(AU-MAY-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title