Haberler

Bakan Akdağ'dan Medyaya "Kene" Sitemi

Bakan Akdağ, "Hiçbir Ülkede Bizdeki Gibi "Bugün Bir Tane Daha, Falanca Gün Bir Tane Daha' Diye Yayın Yapılmıyor. Çünkü Bunun Halk Sağlığı Açısından Bir Faydası Yok" Dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kene vakalarına ilişkin medyaya sitem etti. Birçok ülkede keneyle bulaşan çeşitli hastalıklar nedeniyle insanların hayatlarını kaybettiğini ifade eden Bakan Akdağ, "Hiçbir ülkede bizdeki gibi "bugün bir tane daha, falanca gün bir tane daha' diye yayın yapılmıyor. Çünkü bunun halk sağlığı açısından bir faydası yok" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, kene ile bulaşan birçok hastalık olduğunu söyleyerek, "Beyin zarı iltihaplarına neden olan hastalıklar, Lyme diye bilinen hastalık. Bunlar birçok ülkede bu kenelerle bulaşan hastalıklar. Öldürücü de olabiliyor. Ancak hiçbir ülkede "bizdeki gibi bugün bir tane daha falanca gün bir tane daha' diye yayın yapılmıyor. Çünkü bunun halk sağlığı açısından bir faydası yok" dedi. Bakan Akdağ, şunları söyledi:

"Ben bu yayınların yapılmasından çok rahatsız olduğumu söylemiyorum. Sonuçta duyarlılığa katkısı oluyor bunların. Ama biz şunu söylüyoruz. Bunu yazıp çizerken dikkat edilmesi gereken kısmını söylüyorum işin. Duyarlılığı artması gereken bir grup var ortada. Bunlar çiftçiler, tarlalara giden insanlar, hayvanlarla çalışan kişiler. Buralarda çalışıyorsanız siz risk altındasınız. Bizim bu insanları bilgilendirmemiz gerekiyor ki kendilerini keneden korusunlar."

-EN ETKİLİ KORUNMA YÖNTEMİ KİŞİNİN KENDİNİ KORUMASI-

Yapılan yayınların daha çok şehirli insanı paniğe sevk ettiğini savunan Bakan Akdağ, "5 sene içinde 2300 vaka var. Ve bu vakaların hiç biri şehirde yaşarken kırım Kongo hastalığına yakalanmış değil" dedi. Bakan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar ya çiftçi hayvancılıkla uğraşan ya da kırsal gidip o bölgede kalan bir kişi. Şunu birlikte anlatmamız lazım. Şehirli bir insanın gereksiz yere paniğe kapılmaması lazım. Belki hassasiyetlerden dolayı parklarda, şurada burada belediyeler ilaçlamalar yapıyorlar. Bunu bilim adamlarıyla konuştuğumuz zaman bir anlamı olmadığını söylüyorlar. Ancak psikolojik açıdan yararı olabilir. Bizim köylümüze kırsalda yaşayan insanımıza şunu anlatmamız lazım. "Tarlanda çalışırken, kendine dikkat et, kene ısırmasın diye tedbirler al' Bu şekilde vaka sayılarını azaltabiliriz. Ben birçok toplantı yaptım. Ekolojik dengeyi bozarak bunun çözümü yok. En etkili tedbir keneyle karşılaşabilecek insanların kendini koruması. En önemli koruma tedbiri bu. Çok basit ama en önemlisi bu."(ANKA)

(DNZ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title