Haberler

Bakan Akdağ: "Ankara'da Sağlık Önlemleri Alındı"

.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara'daki susuzlukla ilgili olarak sağlık önlemlerinin alındığını söyledi.

TBMM'de kayıt işlemlerini yaptıran Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gazetecilerin Ankara'daki su kesintileriyle ilgili sorularını yanıtladı.

Su kesintilerinin insan sağlığını olumsuz yönden etkilememesi için her türlü önlemi aldıklarını kaydeden Akdağ, "Bakanlığımız bünyesinde oluşturulan Bilim Kurulu'nun görüşleri doğrultusunda belediyeler ile vatandaşlara gerekli uyarılarda bulunduk. Konuyu Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün takip edecek" dedi.

     Ağız yoluyla bulaşan bağırsak hastalıklarının önemine işaret eden Bakan Akdağ şöyle devam etti, "sarılık, tifo ve dizanteri gibi hastalıklar da sudan kaynaklanabilir. Bilimsel heyet, suların temiz olması, su kesintisi sırasında bir takım hijyene uygun olmayan durumların ortaya çıkmaması için her yıl çalışma yapıyor. Bu çalışmalar, bütün illerde devam ediyor. Ankara gibi bir metropol kentte su kesintisinin yoğun biçimde yaşanacağının anlaşıldığı günlerde tabii ki tedbirleri de çalışmaları da artırıyoruz" diye konuştu. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title