Haberler

Bahreyn'in İsrail'le anlaşmasına Filistin'e direnişe giden atalarının fotoğraflarıyla tepki

Güncelleme:

Bahreyn ile İsrail'in ilişkileri normalleştirme anlaşmasının duyurulmasının ardından sosyal medyada, geçmişte Filistin'e direnişe giden Bahreynliler olduğu belirtilen kişilerin fotoğrafları paylaşıldı.

Manama yönetiminin İsrail'le ilişkileri normalleştirme anlaşmasına karşı çıkan Arap sosyal medya kullanıcıları, İsrail'in tarihi Filistin toprakları üzerinde kuruluşunu ilan ettiği 1948'de Filistin'e direnişe giden Bahreynliler olduğu belirtilen kişilerin fotoğraflarını paylaşarak duruma tepki gösterdi.

Sosyal medya ve Arap sitelerinde paylaşılan fotoğrafta askeri üniforma giyen, başlarında kefiye, ellerinde de eski tüfekler taşıyan 3 kişi görülüyor. İkisi, üzerinde "Biz Bahreynliler, Filistin'e, Araplara ve tüm Müslümanlara feda oluruz" yazılı bir dövizi tutuyor.

Eski Filistin Sağlık Bakanı Basim Naim de söz konusu fotoğrafı paylaşarak, anlaşmaya tepki gösterenler arasında yer aldı.

Naim, fotoğrafı paylaştığı yorumunda "Bu atalar, artık kendilerini terörist ve müttefik Siyonistlerin düşmanı olarak gören torunlarına ne diyecek? Kesinlikle onlara lanet edecekler." ifadelerini kullandı.

Bahreynli Şiilere ait yerel bir sitede ise söz konusu fotoğrafta 15 Mayıs 1948'de İsrail'in kuruluşunun ardından Şiilerin o dönemdeki taklit mercilerinden biri olan Muhammed Hüseyin Al Kaşif el-Gıta'nın Filistin'in özgürleştirilmesi için cihat edilmesi yönündeki fetvası üzerine başkent Manama'nın Senabis köyünden savaşmak için Filistin'e gidecek gönüllü Bahreynlilerin yer aldığı ifade edildi.

Söz konusu ifadelerin doğruluğu teyit edilemedi.

ABD Başkanı Donald Trump, dün BAE'nin ardından bir diğer Körfez ülkesi Bahreyn'in de İsrail ile ilişkileri normalleştirme konusunda anlaşmaya vardığını duyurmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Bahreyn Manama İsrail Haberler

Bakmadan Geçme

Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title