Haberler

Dünyanın En Zehirli Yılanını Evinde Gören Trabzonlu, Sopayla Vurarak Öldürdü

Güncelleme:

Trabzon'da bir köylü, evinin bahçesinde gördüğü 2 metrelik endemik çeşit "Hopa engereği"ni sopayla öldürdü.

Trabzon'un Köprübaşı ilçesinde bir evin bahçesinde görülen 2 metre uzunluğundaki yılan, evin sahibi tarafından öldürüldü. Öldürülen yılanın, dünyanın en zehirli yılanlarından olan engerek türünün, Doğu Karadeniz'deki tek endemik çeşidi 'Hopa engereği' (Vipera kaznakovi) olduğu belirlendi. Nesli tehlike altındaki 'Hopa engereği'nin yaşam alanlarının korunması için kapsamlı eylem planı yürütülüyor.

BAHÇESİNDEKİ 2 METRELİK YILANI SOPAYLA ÖLDÜRDÜ

Köprübaşı ilçesi Gündoğdu Mahallesi'nde, Ramazan Sancak koyunlarını otlatmaya götürdüğü sırada evinin bahçesinde yaklaşık 2 metre uzunluğunda bir yılan fark etti. Sancak, sopayla vurarak yılanı öldürdü.

40 YILAN YUMARTASI BULAN MAHALLE SAKİNLERİ ENDİŞELİ

Yılanı görünce korktuğunu anlatan Ramazan Sancak, "Koyunlarımı otlatmaya götürüyordum. İlk kez böyle büyük bir yılan gördüm. Onu sopayla öldürdüm. Çevrede yılan yumurtaları bulmuştuk. Bu nedenle çevrede yılanlar olmasından endişe ediyoruz" dedi.Çevrede yaklaşık 40 yılan yumurtası bulan mahalle sakinleri de büyük endişe yaşadıklarını söyledi.

ENDEMİK TÜRÜN KORUNMASI İÇİN ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Köprübaşı ilçesinde öldürülen yılanın, dünyanın en zehirli yılanlarından olan engerek türünün Doğu Karadeniz'deki tek endemik çeşidi 'Hopa engereği' (Vipera kaznakovi) olduğu belirlendi. Türkiye'de, Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan ve 'Kafkas engereği' diye de bilinen Hopa engereğinin nesli, yok olma tehlikesi ile karşı karşıya.

HOPA ENGEREĞİ İÇİN YAŞAM ALANLARININ KORUNMASI KARARLAŞTIRILDI

Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12'nci Bölge Müdürlüğü, 2 yıl önce başlattığı çalışma ile bölgedeki yayılışı, yayıldığı alanlardaki popülasyonu, türe yönelik mevcut tehditlerin tespiti ve tehdit altında olduğu yaşam alanlarının korunması tedbirleri uyguladığı Hopa engereği için bulunduğu bölgedeki habitatın korunmasını kararlaştırdı.

"BUGÜNE KADAR HOPA ENGEREĞİNİN ISIRMASIYLA İLGİLİ BİR VAKA YOK"

Müdürlük, 'Hopa engereği' için korunaklı yeni habitatlar oluşturulması, tarımsal ilaç ve gübre kullanımının kontrol edilmesi, insanlarla teması olan bölgelerde öldürülmesinin önlenmesine yönelik raporlar hazırladı. Bölgede Hopa engereği yılanı ısırması nedeniyle bugüne kadar bir vaka bulunmadığı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Trabzon 3.Sayfa Haberler

500

Yorumlar (114)

gs:

insallah o yavrularda buyuyup seni sokar dogaya zarar veriyor o yilanlar orada yuzyillardir yasiyor onlarin yasam alanini ishal edenler bizleriz insanoglu insanoglu en buyuk zarar insanoglu

8
18
yanıtYanıtla
urfalı:

evet en büyük zarar insan oğlu dogu karadeniz onların yeri bizim yasamaya hakkımız yok de gitt lo

yanıt4
yanıt1
YILAN DEGiL iNSAN ENGEREKLERDEN KORKUN:

BÜTÜN KÖYLÜLER BURAYA TOPLANDI. TEZEK KOKUSU BASTI BURAYI. BEN KAÇIYORUM, BYE BYE

2
23
yanıtYanıtla
köylü milletin efendisidir:

Kuru, pilav, cacık yersen işte böyle kaçarsın kendi osuruğundan. . .

yanıt3
yanıt4
FRANSIZ:

KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİ DEGiLDiR BU YALANDIR UYDURMADIR KÖYLÜLÜK CEHALETTIR. GERi KALMIŞLIKTIR, AHIR KOKUSUDUR. ÖKÜZLÜKTÜR. BiDON KAFALILIKTIR

yanıt1
yanıt6
KÖYLÜLER YILANDIR:

Kuru, pilav, cacık KÖYLÜLER YER. BEN BONFiLE BiFTEK YER KIRMIZI ŞARAP iÇERiM.

yanıt2
yanıt4
7 GÖBEK ISTANBULLU:

KÖYLÜLER Kuru, pilav, cacık yer osuruğunda boğulur. Birde tezek kokusu igrenc yaaaa

yanıt1
yanıt2
vatansever:

cahillik, yazik hayvana, ama bedelini öder bu yobaz

3
21
yanıtYanıtla
vay be:

bu ne hışım, kan çekti galiba. . .

yanıt3
yanıt1
sever vatan:

sen olsan ne yapardın acaba. . engerek yılanı nasıl beslenir diye googla yazıp ali expres den de yılan su ve yemek kabı mı şipariş ederdin sonra yavruları ve annesiyle hatıra pozları falan çok cici

yanıt3
yanıt0
Tüm 114 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title