Haberler

Bahçesi Göle Dönen Okullarına "Taş Köprü" ile Ulaşıyorlar

Gaziantep'te, Yapımı Sırasında Su Tahliye Kanalı Unutulan Okulun Bahçesi Göle Döndü. Öğrenciler Sınıflarına Yere Yerleştirilen Taşların Üzerinden Geçerek Ulaşırken, Veliler Duruma Tepki Gösterdi.

Gaziantep'te, yapımı sırasında su tahliye kanalı unutulan okulun bahçesi göle döndü. Öğrenciler sınıflarına yere yerleştirilen taşların üzerinden geçerek ulaşırken, veliler duruma tepki gösterdi.

Yapımı sırasında su tahliye kanalı unutulan Dayı Ahmet Ağa İlköğretim Okulu'nun bahçesi, 2 gündür etkili olan sağanak yağış sebebiyle göle döndü. Okulda eğitim gören öğrenciler ve okul idarecileri, giriş kapısı önüne yerleştirdikleri taşların üzerinden geçerek okula girip çıkabiliyor. Okulun yeni olduğunu ve bahçesine yapılması gereken kanalın unutulduğunu ileri süren veliler, yetkililerden sorunun giderilmesini istedi. Ömer Atken adlı öğrenci velisi, geçen yıl da okulda aynı sorunların yaşandığını

belirterek, "Konuyu yetkililere ilettik ancak kimse ilgilenmedi. Çocukların hepsi suyun içerisinde eğitim görüyor. Çoğu öğrenci rapor alıp okula gelmiyor ve derslerinden geri kalıyor. Bir an önce sorun çözülmeli. Birçok öğrenciyi öğretmenler kucaklarında taşıyarak okula geçiriyor" dedi.

Okulda iki çocuğunun eğitim gördüğünü kaydeden Mustafa Alpdoğan ise, "Okul bahçesinin göle dönmüş halini gördüğümde adeta şok geçirdim. Buradaki olay bir su baskını değil, bahçe resmen göl olmuş. Çocuklar bahçeye çıkamıyor, çıktıklarında ise pis suya düşüyorlar. Bir an önce ilgililer gerekeni yapmalı. Avrupa Birliği diyoruz, bu olay da bizim eğitimdeki yüz karamız olmasın" diye konuştu.

Bu arada öğrenci velileri ve okul idarecilerinin durumu bildirmesi üzerine okula gelen Şahinbey Belediyesi ekipleri, okul bahçesinde biriken suyu tahliye etti.

(OÇ-ST-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title