Haberler

Bahçeşehir Üniversitesi'nden Teröre Kınama

Bahçeşehir Üniversitesi'nden teröre kınamaİSTANBUL (DHA) - BAHÇEŞEHİR Üniversitesi, dün bin 500'e yakın öğrenci, akademisyen ve çalışanıyla birlikte Beşiktaş Şehitler Tepesi'ne yürüdü.

Bahçeşehir Üniversitesi'nden teröre kınama

İSTANBUL (DHA) - BAHÇEŞEHİR Üniversitesi, dün bin 500'e yakın öğrenci, akademisyen ve çalışanıyla birlikte Beşiktaş Şehitler Tepesi'ne yürüdü. Patlamanın yaşandığı yerde okudukları bildiri ile terörü lanetleyen Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, tüm dünyayı İnsan Hakları Günü'nde menfur katliamı gerçekleştiren terör örgütlerini kınamaya ve tavır almaya davet etti.

10 Aralık Cumartesi akşamı Beşiktaş Vodafone Arena yakınlarında meydana gelen 44 kişinin yaşamını yitirdiği hain terör saldırısına tepkiler sürüyor. Dün yağmur altında patlamanın yaşandığı yere yürüyen yüzlerce Bahçeşehir Üniversitesi öğrenci, akademisyen ve çalışanı sloganlar atarak saldırıya tepkilerini gösterdiler. Bahçeşehir Üniversitesi Senatosunun aldığı kararı okuyan Prof. Dr. Şenay Yalçın şunları söyledi:

"Ülkemizin toprak bütünlüğüne, halkımızın birliğine, refah ve huzuruna, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlığına ve insanlığın temel haklarına karşı yıllardır sinsice ve kalleşçe terör eylemleri yürüten bölücü hainler 10 Aralık Cumartesi akşamı İstanbul'da giriştikleri saldırılarla güvenlik görevlisi ve sivil 50'ye yakın yurttaşımızı şehit etmiş, 150'den fazla yurttaşımızı da yaralamışlardır. Bu acı Türk milletinin ve dünyanın duyarlı bütün insanlarının olduğu gibi bilime, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne ve düşünce özgürlüğüne büyük saygı duyan Bahçeşehir Üniversitesi'nin tüm mensupları olarak yüreklerimizi yakmaktadır. Milletimizin başı sağ olsun. Aziz şehitlerimize, Allah'tan rahmet, milletimize sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olan, Türkiye Cumhuriyetinin bütün değerlerine bağlı bir üniversite olarak asla kabul edilemez ırkçı anlayışları, dinsel, mezhepsel ayrımcılıkları ve her türlü terörü şiddetle lanetliyoruz. Uygar dünyanın sağduyu sahibi insanlarını ve bilhassa politikacılarını Birleşmiş Milletler tarafından dünya insan hakları günü olarak ilan edilen bir günün yıldönümünde hain teröristlerin işlediği bu menfur katliamı en kuvvetli biçimde kınamalarını ve teröre karşı açık bir biçimde tavır almalarını bekliyoruz ve davet ediyoruz. Egemenlik haklarından ödün vermeden, meşru savunma hakkı kapsamında terörün her türlüsüyle, bütün kurumlarıyla mücadele eden devletimizi yürekten desteklediğimizi tüm dünyanın ve ülkenin şiddetten uzak, barış ve refah içinde yaşaması yolundaki inanç, tutum ve çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğimizi bütün yurttaşlarımıza esenlik dileklerimizle ve saygıyla sunarız."

"BU ÜLKE İÇİN GENCİYLE, İHTİYARIYLA, KADINIYLA, ERKEĞİYLE HERKES CANINI VERMEYE HAZIRDIR"

Yürüyüş sonrası DHA'nın sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Şenay Yalçın, şöyle konuştu: "Acımız ifade edilecek gibi değil. Bu acıyı yüreklerimizin en derin noktasında hissediyoruz. Biz de bu milletin bir parçasıyız. O şehitler bizim evlatlarımız. Ama bu hainler bilmeliler ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluş felsefesinde Atatürk ve arkadaşları hangi felsefeyle hareket ettiyseler şu anda öğrencisiyle, öğretim üyesiyle, vatandaşıyla, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kenetlenmiş vaziyette. Lanet terörü ezmek için aynı ruhla savaş veriyorlar. Bu mücadelenin özellikle üniversitelerimizdeki gençler tarafından dile getirilmesi de bizim için ayrıca bir övünç kaynağı. Bugün Bahçeşehir Üniversitesi olarak tüm öğrencilerimizle, öğretim üyelerimizle, çalışanlarımızla işte burada Şehitler Tepesi'ndeyiz. Şehitler Tepesi boş kalmaz, bunu herkesin bilmesi gerekir. Bu ülke için gerekirse genciyle, ihtiyarıyla, kadınıyla, erkeğiyle herkes canını seve seve vermeye hazırdır. Çünkü Atatürk'ün de ifade ettiği gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacaktır. Herkes bunu böyle bilsin. Elbette bu terör olaylarının arkasında birçok gizli güç olduğu biliyoruz. O halde üniversiteler olarak bize düşen görev, teknolojide en iyi noktaya gelip bütün bu teröristlerle savaşabilecek, bunların hareket kabiliyetini yok edebilecek teknolojilerin geliştirilmesi gerekiyor. Üniversitelerin de buna gayret göstermesi lazım. Gerek sosyal bilimlerin gerekse fen bilimlerinin yaptığı çalışmalar çok kıymetlidir. Dediğim gibi acımız tarif edilecek gibi bir acı değil. Genç fidanlarımız bugün bu ülke için kara toprağa girdiler. 80'li yıllardan itibaren başlayan bu hain terör olayları karşısında binlerce yurttaşımız şehit oldu. Daha binlercesi bunun için canlarını seve seve vermeye hazırlar. Ancak ölüm çözüm değil. Önemli olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin güçlü bir devlet olması ve teröristlere göz açtırmamasıdır. Bu düşüncelerle milletimize tekrar başsağlığı diliyoruz. Umarım bu olaylar tekrar etmez."

(FOTOĞRAFLI)

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bahçeşehir Üniversitesi İstanbul Beşiktaş Politika Güncel Haberler

title