Haberler

Bahçesaray'daki Habere Yalanlama

Bahçesaray'daki habere yalanlamaVAN - Van'ın Bahçesaray ilçesinde, "Engelli çocuğunun tedavi için sırtında 7 kilometre taşıyor" haberinin aile ve yetkililer tarafından gerçeği yansıtmadığını belirttiler.

Bahçesaray'daki habere yalanlama

VAN - Van'ın Bahçesaray ilçesinde, "Engelli çocuğunun tedavi için sırtında 7 kilometre taşıyor" haberinin aile ve yetkililer tarafından gerçeği yansıtmadığını belirttiler.

Geçtiğimiz ay, bazı internet sitelerinde çıkan "Bahçesaray'ın Aliağa köyünde Saliha Türker, engelli kızını haftada iki gün sırtında 7 kilometre taşıyarak rehabilitasyon merkezine götürüyor" haberine aile ve yetkiler tarafından yalanlama geldi. Haberin gerçeği yansıtmadığını ifade eden ailenin çocuğu Mehmet Vefa Türken, "Gazetecilerin geldiği ilk gün, gazetecimi değil miydi ben bilmiyordum. Kendilerini turist zannettim. Kiliseye baktıklarında yanlarına gittim. Orada normal konuştuğumuz kelimeleri, cümleleri gazetede kullandılar. Ben onlara demeç vermedim. Kilise açısından "turistlerin buraya gelmesini ister misiniz" sordular. Ben de ülkemize faydalı olduğunu düşünerek daha önce geliyorlardı şimdi de gelmelerini istiyorum dedim. "Kilise yıkıldığı zaman ve yahut bozulduğu zaman ne yapıyorsunuz" normal bir konuşma yapıyoruz. Kilise yıkıldığı zaman eskiden köylüler kendi imkanlarıyla yapıyorlardı dedim. Daha sonra aynı gün çerisinde annemin fotoğraflarını çektiler, fotoğrafları çekerken annemin bilgisi yoktu. İkinci gün tekrar buraya geldiler annemle görüştüler röportaj yaptılar. Röportajda kesinlikle annem 'haftada iki defa rehabilitasyon merkezi çocuğu gelip alıyor' dedi. Kışın ve yağmurlu günlerde arabanın çıkmadığı zorlu günlerde çocuğu rehabilitasyon merkeziye götürmediğimiz günlerde oldu. Yağmurlu zamanlara rehabilitasyon merkezinin aracı çıkamıyordu çocuğu da biz götüremiyorduk tedavisi de o zaman kalıyordu. Yol sıkıntımız var. Yolumuz bu yaz yarım yamalak yapıldıktan sonra rehabilitasyon merkezi çocuğun tedavisini yapmak için haftada iki sefer gelip aldı. Hatta birlikte gittik. Fakat şu anda halen de kış mevsimindeyiz 3 haftadır araba çıkamıyor buraya. Araba çıkamadığı için de biz bu çocuğu rehabilitasyon merkezine götüremiyoruz. Buraya gelen o gazetecilerin hiçbirini tanımıyorum. Kime çalıştıklarında bilmiyorum. Daha sonra muhabir olduklarını anladıktan sonra bunları aradım. Sakın bu bizden çektiğiniz çekimleri hiçbir yere vermeyin dedim ben bunlara. Fakat yanlış cümleler kullandılar" dedi.

Evine gelenlerin gazeteci olduklarını bilmediğini, sordukları sorulara cevap verdiğini ifade eden anne Sabihe Türken, "Eskiden çocuklarımızı sırtımızda okula götürüyorduk. Ama şuanda imkanlar daha iyi. Ben gazetecilere şimdi getirdiğimi demedim. Eskiden yol yok iken çocuklarımızı sırtımızda götürüp getiriyorduk. Şuanda Allah'a şükürler olsun tüm imkanlar var. Gazeteciler bir gün öncede buraya gelmişler. Geldiklerinde içeri girdim beni görmesinler diye. Benim fotoğrafımı benden habersiz çekmişlerdi. Ben onlara fotoğrafımı çek dememişim. Fotoğrafımı çekmişlerdi balkonda oturup kızımın fotoğrafını da çekmişlerdi. Bana sordular, "eskiden kaç nüfusun vardı, baban başlık parsı aldımı?" Bende babamın imam olduğunu söyledim. Eskiden engelli 3 çocuğum vardı. Biri 5 aylık iken, diğeri de 2 yaşında iken vefat ettiler. Ben sadece bunları söyledim. Bana bu "çocuğu okula götürüyormusunuz" diye sordular bende haftanın 2 günü okula götürdüğümüzü söyledim. Ben yolumuzun sıkıntılı olduğunu kışın yol sıkıntısı yaşadığımızı söyledim. Sırtımızda okula götürdüğümüzü söylemedim. Ben daha sonra oğluma dedim ki gazetecileri ara beni televizyona vermesinler ailem rahatsız oluyor diye. Gazetecilerde oğluma haberi televizyonlara vermeyeceklerini ancak yazılı olarak verdiklerini söylediler. Geç kaldığımızı biraz daha erken arasaydınız yazıyı da vermeyeceklerdi dediler. Bizim meselemiz sadece bu" şeklinde konuştu.

"Öğrencimizi her hafta iki gün derse alıyoruz"

Özel Bahçesaray Özel Rehabilitasyon Merkezi Rehber Öğretmeni Özlem Malğaz ise, "Özel Bahçesaray Rehabilitasyon Merkezi olarak öğrencimiz Gülistan Türker adına çıkarılan haberin doğru olmadığını, öğrencimizi her hafta iki gün derse alıyoruz. Sadece özellikle yaz aylarında hiç problem olmuyor. Sadece kışın özellikle yağmurlu ve karın yoğun olduğu günlerde yolun çamurlu olmasından öğrencimizi almakta sıkıntı yaşıyoruz. Ama bu zamanlarda zaten fizyoterapistimiz evine evde bakım hizmeti vermek üzere evine gidiyor. Ailemizle de konuştuk her hangi bir problemimiz yok aile ile. Gayret memnunlar ki zaten rehabilitasyon merkezi o öğrencimiz SP hastası. Tek sosyal alanı olduğu için buraya getirdiklerinden dolayı çok memnunlar" dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bahçesaray Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Özcan, "Laleli mezramızdaki bir vatandaşımızla ilgili bir mağduriyetin söz konusu ile ilgili haberler var. Ben bunları derhal incele ettim burada böyle bir sıkıntı var mı diye, herhangi bir sıkıntının olmadığı bilgisini aldım. Vatandaşımızla da arkadaşlar görüştüler. Hiçbir problemi olmadığını, düzenli olarak rehabilitasyon merkezine servisle geldiğini söyledi. Vatandaşımız da gayet üzgün bu hususta böyle yanlış bir haber çıkmasından dolayı. Biz de üzüldük. Bu arada bunla alakalı birçok yerden telefonlar geldi biz yardımcı olalım bu vatandaşımıza diye. Bu da zaten bizim insanımızın yardımseverlik duygusundan kaynaklanıyor. Ben de hepsine teşekkür ediyorum. Biz burada Bahçesaray Kaymakamlığı olarak, belediye başkan vekilliğini de yürütüyorum belediyemizce de her türlü imkanlarımızı vatandaşların refahı için, daha müreffeh yaşamaları için seferber ediyoruz. Böyle vatandaşlar için de zaten elimizden gelen her şeyi en kısa zamanda yapmaya hazırız" dedi.

Bahçesaray halkına seslenen Kaymakam Özcan, "Buradan herhangi bir sıkıntısı olan Bahçesaray sınırları içerisinde ne kadar vatandaşımız varsa onlara sesleniyorum. Tüm problemlerini 7/24 buraya gelip iletebilirler. Biz onları çözmek için hazırız. Diğer duyarlı vatandaşlarımız da müsteri olsunlar bu hususta alakalı herhangi bir problem yoktur. Bu yavrumuza da, ailemize de her türlü türlü desteği verilmektedir" şeklinde konuştu.

(EKİP-ŞAK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bahçesaray Aliağa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title