Haberler

Bahçelievler ve Bağcılar Tek Sofrada Buluştu

Bağcılar Belediyesi ile Bahçelievler Belediyesi örnek bir geleneği devam ettirerek beş bine yakın davetliyi kurdukları ortak iftar sofrasında buluşturdu.

Bağcılar Belediyesi ile Bahçelievler Belediyesi örnek bir geleneği devam ettirerek beş bine yakın davetliyi kurdukları ortak iftar sofrasında buluşturdu. Birlikte iftar yapmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşayan iki ilçe sakinleri, başta Gazze, Suriye, Irak ve Mısır'dakiler olmak üzere tüm Müslümanlar için yaptığı duaya hep birlikte "amin" dedi.

Bağcılar Belediyesi Ramazan ayında kurulan dostluk ve kardeşlik sofraları ilçe sınırlarına taşıyor. Bağcılar Belediyesi, Bahçelievler Belediyesi ile ortaklaşa iftar programı düzenledi. İki ilçenin ortak sınırında bulunan Yıldıztepe ve Cumhuriyet mahallerinde oturan vatandaşlar, Cumhuriyet Parkı'nda kurulan İftar Sofrası'nda bir araya geldi. Yaklaşık beş bin ilçe sakini Mimar Sinan Camii İmam-Hatibi Mustafa Bozkurt'un Kur'an tilavetini dinlediler. Ezan'ın okunmasıyla birlikte huzur içerisinde iftarlarını yapan davetliler, yeni komşuluklara kapı araladı.

"MUHTEŞEM BİR MANZARA İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Muhteşem bir manzara ve görüntüyle karşı karşıya olduklarını belirterek konuşmasına başlayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ile hayırsever işadamlarına mübarek iftar sofralarının kurulmasına yaptıkları katkılarından dolayı teşekkür etti. Gazze'de yaşanan zulüm ve saldırılara da değinen Çağırıcı, İsrail'in Ramazan ayında bile kan dökmekten geri durmadığını anlattı. Çağırıcı, "Bizler iftarımızı ve sahurumuzu beklerken onlar şehadeti bekliyorlar" dedi.

"BİRBİRİMİZİ SEVMEK ZORUNDAYIZ"

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu Bağcılar ve Bahçelievler sınırında düzenledikleri kardeşlik iftarının önemine vurgu yaparak şöyle konuştu: "İki ilçenin aynı sokağa, aynı caddeye bakan insanları olarak tek sofrada buluştuk. Bu iftarlar sevgi, saygı ve kardeşlik duygumuzu geliştiriyor. Birbirimize olan sevgimizi ortaya koyuyoruz. Birbirlerini seven toplumlar başarıya ulaşır. Birbirini sevmeyen topluluklar da başarısızlığa mahkum olur. Evlatlarımıza daha iyi bir dünya bırakmamız için birbirimizi sevmeliyiz."

İki ilçe tek sofra programına AB eski Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, AK Parti eski Milletvekili Hüseyin Kansu, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Zülküf Türkoğlu'nun yan sıra binlerce ilçe sakini katıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bağcılar Belediyesi Bahçelievler Ak Parti Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title