Haberler

Bahçelievler Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni"

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Siz nasıl 15 Temmuz'da milletimizin istiklali, istikbali için, devletimizin bekası için kalbinizdeki iman ve elinizde bu bayraktan başka bir şey olmadan tankların ve uçakların karşısına çıktınız, işte biz de o gün 'Bu ülkenin evlatlarının geleceğini teminat altına alacak bir sistemi inşa etmeliyiz' dedik. Çünkü mevcut sistem krizler üretiyor, mevcut sistem bundan sonra çok daha büyük krizler üretmeye müsait." dedi.

Kaynak, İstanbul Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilen "Bahçelievler Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni"nde yaptığı konuşmada, İstanbul'un kutsal bir şehir olduğunu vurgulayarak, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İstanbul'a emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kendisinin de bir İstanbul aşığı olduğunu ifade eden Kaynak, İstanbul'a her geldiğinde önemli alt yapı projeleri ile karşılaştığını ve bundan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Belediye Başkanı olduğunda İstanbul'un havasının solunamadığını, musluklardan temiz su akmadığını hatırlatan Kaynak, kendini fahri bir Bahçelievli gibi gördüğünü ve buradaki gelişmeleri de yakından takip ettiğini kaydetti.

Kaynak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir bir hayallerini gerçekleştirdiğini ve önemli alt yapı çalışmalarına imza attığını dile getirerek, "Avrasya Tüneli, Marmaray açılışını gerçekleştirdik. 3. Köprüyü açtık. Çanakkale köprüsünün temeli atıldı. Şimdi İstanbul için sahilden bir metro hattı tasarlanıyor." diye konuştu.

-"16 Nisan'da milletin önünde büyük ve tarihi bir sınav var"

Başbakan Yardımcısı Kaynak, 16 Nisan'da milletin önünde büyük ve tarihi bir sınav olduğunun altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"200 yıllık tarihimizin en önemli siyasi dönemeçlerinden birini, Hükümet Sistemi dönüşümüne geçmek için tarihi bir fırsat var. Bu değişikliği yapma sebebimiz etrafımızda gördüğümüz yavrularımız ve onların ellerindeki al bayraklardır. Siz nasıl 15 Temmuz'da milletimizin istiklali, istikbali için, devletimizin bekası için kalbinizdeki iman ve elinizde bu bayraktan başka bir şey olmadan tankların ve uçakların karşısına çıktınız, işte biz de o gün 'Bu ülkenin evlatlarının geleceğini teminat altına alacak bir sistemi inşa etmeliyiz' dedik. Çünkü mevcut sistem krizler üretiyor, mevcut sistem bundan sonra çok daha büyük krizler üretmeye müsait. 10 Ağustos 2014'te halkımız kendisi doğrudan Cumhurbaşkanını seçti. Bir de halkın seçtiği Başbakan. Birinin yetkisi var sorumluluğu yok, öbürünün sorumluluğu var yetkisi dar. Böyle bir sistemle bu yavruların geleceğini emin ellere bırakamayız.

En çok eleştiriyi de 18 yaştan alıyoruz. Seçme hakkını 18 yaşına bizim iktidarımız getirdi. Şimdi seçilme hakkını da 18'e getiriyoruz. Neden? Çok doğru bir şey söylüyor Kılıçdaroğlu, 'Kendi çocuklarını milletvekili yapmak için.' diyor. Evet bizim ailemiz 80 milyon kişilik bir ailedir ve çocuk sayımız da 18-24 arasında 7,5 milyondur. Genel Merkezimiz Sayın Kılıçdaroğlu'na anayasa değişikliği ile ilgili hazırlanan broşürleri göndermiş. Ben 'asla göndermeyin' derdim. Kılıçdaroğlu, yukarı çıkan bir merdiveni aşağı inmek için kullanan bir adam. Nereden anlayacak o anayasadan."

-"Bu coğrafyada bu milleti güçlü kılmak zorundayız"

"Yaşanan krizleri çocuklar yaşamasın, bayrağımız kıyamete kadar bu gök kubbede dalgalanmaya devam etsin, bu bayrağın yanında asla bir paçavra kendisine yar bulamasın, ecdat yadigarı şehit kanıyla sulanmış bu vatan milletimizin ilelebet vatanı olmaya devam etsin." şeklinde konuşan Kaynak, şunları kaydetti:

"Bu coğrafyada bu milleti güçlü kılmak zorundayız. Bu coğrafyada güçsüz olanların ne hale geldiğini, Suriye, Irak, Afganistan'da gördük. Biz dünyanın en güzel coğrafyasında ve şehrinde en çok risklerle de karşı karşıya olan bir yerdeyiz. O sebeple 16 Nisan'ı çok önemsiyoruz. İstiyoruz ki, aynen başkanlık modeli, işte belediyelerimizde uygulanıyor. Bizim yapmak istediğimiz tam da bu. Eğer belediye başkanlığı sistemi gibi halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı bir diktatörlük oluştursaydı şu başkanların hepsinin diktatör olması lazımdı. Getireceğimiz sistem 5 yılda bir milletin önüne sandığı getirecek ve millete doğrudan hesap verecek bir sistemdir. 16 Nisan ülkemizin yepyeni ufaklara yelken açacağı bir sistemi getirecektir. Ana muhalefet liderine yalancısın diyemem buna edebim müsaade etmez ama şunu bilmeli ki, '18 yaşında milletvekili yapacağız. İki sene sonra emekli edeceğiz.' Bakın Kılıçdaroğlu o senin dönemindeydi. SSK'ya Genel Müdür olduğun dönemdeydi. Kıyak ve hızlandırılmış emeklilik, SSK'yı batırdın. Onlar dünde kaldı. Şimdi milletvekili, iş adamı ve işçi de yaşı dolabiliyorsa emekli oluyor. Ama Kılıçdaroğlu okumaya tenezzül etmiyorsa ya da okuduğunu anlamıyorsa yapabileceği çok daha kolay bir şey var. "

- "Yapacağımız iş milletimiz için doğru bir iştir"

Başbakan Yardımcısı Kaynak, Abdülhamid ile ilgili bir anekdotu hatırlatarak, "Abdülhamid diyor ki, 'Yabancı büyükelçileri çağırırdım önemli bir iş yapacağım zaman. Şunu yapacağım dediğimde eğer yüzlerinde bir memnuniyet varsa asla onu yapmazdım. Söylediğimden hoşnut olmazlarsa 'demek ki doğru bir şey yapıyorum' der ve hemen yapardım. Kılıçdaroğlu, şu an yapmak istediğimizin ne olduğunu öğrenmek istiyorsa Kandil'e baksın. Yapmak istediğimizi öğrenmek istiyorsa, Pensilvanya'daki sapığa baksın. Yapmak istediğimizin ne olduğunu öğrenmek istiyorsa Almanya, Hollanda, Avusturya'da yeniden baş kaldıran nazizme, faşizme baksın. O bir hanımefendi bakanımızı atlarıyla itleriyle kendi vatan toprağımız sayılan kendi konsolosluğumuza girdirmeyen, kadın hakkı, siyaset hakkı ve ne kadar hak varsa hepsini bir anda yere batıran Avrupa'ya baksın. Kılıçdaroğlu için söyleyeceğim en kolay yol budur. Yapacağımız iş milletimiz için doğru bir iştir. FETÖ'cü hainleri bünyesinde barındıran Almanya, Hollanda, Belçika ve Yunanistan bu referandum ile ne düşünüyorsa Kılıçdaroğlu tersini düşünsün." değerlendirmesinde bulundu.

"13 yılda 98 milyar lira yatırım yaptık"

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da nüfus olarak dünyanın 124, ekonomi olarak da 117 ülkesinden büyük İstanbul'a hizmet etmenin bir ayrıcalık ve onur olduğunu belirterek, "AK Partili belediyelerle İstanbul'da ve Türkiye'de hizmetin ardı arkası kesilmiyor. 17 milyona dayanan şehirde su ve atık su problemi yok. Geçmişte plansız gelişten İstanbul'da ulaşımdan alt yapıya ne ihtiyaç varsa yapmak için büyük gayret gösterdik. Bize gelen her türlü haklı talebi yerinde çözmeye çalıştık." dedi.

Topbaş, 13 yılda 98 milyar lira yatırım yaptıklarını, bu yıl da 16,5 milyar lira daha yatırım yapacaklarını aktararak, yatırımlarının büyük bölümünün metro ve toplu ulaşım araçlarıyla ilgili olduğunu kaydetti.

İstanbul'u daha erişilebilir ve daha yaşanabilir kılmayı hedef olarak belirlediklerini vurgulayan Topbaş, şöyle konuştu:

"Belediye başkanı olarak ekibimizi kendimiz seçiyoruz. Bir arkadaşımızın performansı düştüğü zaman teşekkür ediyor bir başkasına yetki veriyoruz. Yarın sandığa geldiğimiz zaman yetkiyi nasıl kullandığımızı, kimlerle çalıştığımızı ve bütçeyi nasıl oluşturduğumuzu bile sormazsınız. Neler yaptığımıza bakarsınız ve güvendiğiniz insanlara yetki verirsiniz. Önümüzde sizlerin geleceği ile ilgili karar vereceği 16 Nisan referandumu var. Göreve getireceğiniz cumhurbaşkanına aynen belediye başkanlarında olduğu gibi yetki vererek, 'Kabineni kur, devam et' diyeceksiniz. Bizim muhatabımız halktır. Biz her oy isterken kendimizi halkımıza anlattık."

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Kaynak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ve Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, çocuklarla birlikte önce temeli atılacak olan Mehmet Akif Mahallesi'ndeki 121 metrelik atık su hattının inşaatına bağlanarak temel atma törenini gerçekleştirdi.

Kaynak, Topbaş ve Develioğlu, daha sonra yine çocuklarla kurdele keserek, Bahçelievler Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ile diğer atık su yatırımlarının açılışını yaptı.

Yüzme havuzunu da gezen Kaynak ve Topbaş, yüzme gösterisi yapan çocuklardan müsabakalarda ve olimpiyatlarda madalya istedi.

Kaynak: AA / Güncel

Bahçelievler Veysi Kaynak İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
title