Haberler

Bahçelievler'de Sağlık Söyleşisi

Ekranların tanınmış isimleri ve sporcular, gençleri sağlıklı bir yaşama teşvik etmek amacıyla düzenlenen söyleşide öğrencilerle bir araya geldi.

Bahçelievler Medical Park Hastanesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen "Sağlık Söyleşisi"ne, Galatasaray Medical Park Bayan Voleybol Takımı'ndan Dilara Bilge, Galatasaray Erkek Voleybol Takımı'ndan Tolga Altıntaş, Murathan Kısal ve Senad Ok, "Çocuklar Duymasın" dizisinden Furkan Kızılay, Ali Barışık ve Ömer Güney, "Arka Sıradakiler" dizisinden Bülent Çetinaslan ve Fırat Çöloğlu dinleyici olarak katıldı.

Söyleşinin moderatörlüğünü yapan oyuncu ve yönetmen Hamdi Alkan, Atatürk'ün Türk halkına hediye ettiği bu günde sporun ne kadar önemli olduğunu gençlere anlatmak istediklerini söyledi.

Söyleşiye katılan Hastane Başhekim Yardımcısı ve Dahiliye Uzmanı Dr. Engin Türkmen, sigara, alkol ve uyuşturucunun zararlarını anlattı. Türkmen, insanın mekanik bir varlık olduğunu ifade ederek, spor yapmanın, dengeli beslenmenin ve alkol, sigara, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmanın önemine işaret etti.

Hastanenin Nöroloji Uzmanı Dr. Gülten Özdemir de alkol, uyuşturucu ve sigaranın belli bir süreden sonra sinir hücresi kaybına neden olarak erken bunamaya sebebiyet verebileceğinin altını çizdi.

Özdemir, bellek ve hafızayı aktif tutabilmek için düzenli spor yapılması gerektiğini ifade ederek, zihinsel egzersizler, güncel konuları takip etme, kitap okuma ve dengeli beslenme önerilerinde bulundu.

Hastanenin Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Emel Unutmaz ise günlük alınan toplam kalorinin yüzde 50'sinin karbonhidrattan sağlandığını, dolayısıyla bunun insanların hayatından tamamen kaldırılamayacağını vurguladı. Aksi takdirde zihin bulanıklığı, hatırlamada güçlük ve sınavlarda yetersizlik gibi sendromların ortaya çıkacağını anlatan Unutmaz, karbonhidratı gün içinde dengeli dağıtmak ve doğru besinleri tercih etmek gerektiğini söyledi.

Unutmaz, dengeli ve düzenli beslenmenin bir eğitim olduğunu, mutlaka beslenme uzmanından öğrenilmesi gerektiğini kaydederek, besinlerin kişinin yaşına, boyuna, cinsiyetine, fiziksel aktivitesine ve sosyal yaşantısına göre belirlenmesinin şart olduğunu aktardı.

Hastanenin Dermatoloji Uzmanı Dr. Eda Kumbasar ise gençlerin de sıkça karşılaştığı akne probleminin, hormon düzensizliği ve makyaj gibi nedenlerden ötürü oluşabileceğini belirterek, bu tür durumlarda bir uzmana başvurulması gerektiğini belirtti.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Sağlık

Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title