Haberler

Bahçeli: "Üç hilal orada" -

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bu son seçimde çekilen kurada oy pusulasının en sonunda Milliyetçi Hareket Partisi var. Dolayısıyla üç hilal orada.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bu son seçimde çekilen kurada oy pusulasının en sonunda Milliyetçi Hareket Partisi var. Dolayısıyla üç hilal orada. Sandığa gittiğimiz zaman şöyle bir baktığımız vakit, en sonda MHP vardır diye başınızı oraya çevirip mührü vuracağınız sırasında gönlünüzden bir şey geçeceğinden eminim. O da Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı şu günkü siyasi, sosyal ve ekonomik ortamda 'en son ümidim sensin MHP' demek içindir" dedi.

Bahçeli, Eskişehir mitingi öncesinde kent girişinde partililer tarafından karşılandı. Daha sonra bir süre otelde dinlenen Bahçeli ve beraberindekiler, mitingin yapılacağı Odunpazarı Meydanı'na geldi.

Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimleri dolayısıyla Türkiye'yi ilçe ilçe, il il gezdiklerini belirterek, Eskişehir'de partililerle birlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olarak kabul ettikleri siyasi partililerin, milletin aziz evlatları tarafından dünya görüşü çerçevesinde oluşturulan siyasi kurumlar olduğunu ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:

"Her birine saygı duyulmalıdır. Her siyasi parti, demokratik hakkını kullanma ve seçimlerde yarışmak için vardır çünkü, hedefleri doğrultusundan bir başarıyı elde etmek istemektedirler. Milliyetçi Hareket Partisi, Türk siyasi hayatının güzide bir siyasi kurumudur. Gelenekli, köklü, ilkeli, dürüst, temiz yönetim, temiz siyaset,. temiz toplum hedefleriyle 45 yılı bulan varlığıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu seçimlere de Milliyetçi Hareket Partisi, çok önceden siyasi partilerimizin henüz daha aday belirleme sürecine girmedikleri, ön hazırlıklara başlamadıkları bir dönemde Milliyetçi Hareket Partisi, bütün ilçe, belde, illerde ve büyükşehirlerde aday belirleme sürecini erkenden başlatmıştır. Faaliyetlerimiz hızla ilerlemektedir. Eskişehir'in nüfusu 779 bin 724'tür. Yüzölçümü ise 13 bin 925 kilometrekaredir. Bunun manası şudur; Büyükşehir olarak öncelikle 779 bin 724 Eskişehir'imizde yaşayan insanlarımıza hizmet sunulacaktır."

-"Artık, yeni bir mührün vurulması gerekiyor"

Bahçeli, geniş kapsamlı alanda yeniden oluşacak bir büyükşehrin, nasıl kurulacağı, kim tarafından yönetileceği, yönetecek olan kişinin birikimini, tecrübesini iyi araştırdıklarını bildirdi.

Eskişehir'in en ücra köyünden, en ücra mahallesinden bir hizmetin sunulabilmesi Eskişehir'i çok iyi tanımanın gerektiğini anlatan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Eskişehir'de ilçelerin gelişmişlik seviyesini bilmek, köylerde ve mahallelerde kimler yaşamaktadır, bunları daha sonra büyük bir göç olayıyla muhatap olmuşlar mıdır, nereye gitmişlerdir, ne kadar Eskişehir'e gelmişlerdir, dün suyu, elektriği olmayan ama bugün var olan fakat içinde hayat bulunmayan köylerimize, nasıl kalan yaşlı büyüklerimize hizmet sunulabilmesini de düşünerek öyle bir belediye başkanlığı adayı bulmalıyız ki bu hizmetleri sunabilsin'. 6 yıldan bu yana vali olarak köyden kente, merasından dağına, ovasına, şehrine kadar hizmet etme aşkıyla çalışmış olan bir şahıs, 6 yıldan sonra bu tecrübesini bu geniş kapsamlı bir belediye başkanlığından halkımıza tekrar hizmet olarak sunabilir mi?' diye düşünülmektedir. Bu görevi sadece Eskişehir ili ve merkez ilçeleriyle dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de yapabilecek insanlar vardır. Eskişehir'in tozlu yollarından köylere kadar, ilçelere, mahallelere kadar, orada kalmış büyüklerimize ellerini sıkarak, hallerini sorarak, 'suyun, elektriğin, aşın var mı?' diyerek dün yapılmış hizmetleri, bu defa büyükşehrin kaynaklarıyla götürebilmek için bir şahıs bulunmalıdır ki işte bu, Sayın emekli vali Kadir Çalışıcı'dır. Odunpazarı Belediye Başkan adaylığına Emine Edizgil'i aday olarak koyuyoruz. Tepebaşı Belediye Başkan adaylığına ise değerli bir arkadaşımız Sayın Murat Sanlar beyefendi adayımız olarak takdim ediliyor. Emine hanımefendi ile Eskişehir'de Murat'a ulaşmak için Kadir bey ile üçlü bir yapıda burada artık, yeni bir mührün vurulması gerekiyor."

-"Üç hilal orada"

Bahçeli, seçmenlerin sandığa gittiğinde karşısına bir oy pusulasının geleceğine değinerek, şunları söyledi:

"O oy pusulası Yüksek Seçim Kurulu'nun kurasıyla partilerin nerede, hangi sırayla yer alacağı belirlenmektedir. Bu son seçimde çekilen kurada oy pusulasının en sonunda Milliyetçi Hareket Partisi var. Dolayısıyla üç hilal orada. Sandığa gittiğimiz zaman şöyle bir baktığımız vakit, en sonda MHP vardır diye başınızı oraya çevirip mührü vuracağınız sırasında gönlünüzden bir şey geçeceğinden eminim. O da Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı şu günkü siyasi, sosyal ve ekonomik ortamda 'en son ümidim sensin MHP' demek içindir. Bahçeli, Eskişehir'de bundan böyle MHP olacak. Her tarafta sanki milli iradeyi iki kafese hapsetmişler gibi bazı televizyonlar, bazı araştırmalar hep bu sloganı söylüyorlar, 'Bu seçimler AKP ile CHP arasından olabilir'. Pekala seçime 25 siyasi parti giriyor. Onlar bu aziz milletin evlatları tarafından kurulmamış mıdır? Onların adayı yok mudur? Onların siyasi varlığı devam etmiyor mu? Bunların içerisinde bir de gelenekli ve güçlü, milletimizin özünden gelen bir Milliyetçi Hareket Partisi var. Onun hiç mi hakkı yok? Kalan 13 gün içerisinde, yarın 12'den hedefi vurmak için 'ne AKP, ne CHP ille de MHP' diyeceğiz."

-devlet bahçeli

Kaynak: AA / Politika

Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title