Haberler

Bahçeli: Türkiye'nin Sosyal Dokusu Parçalanıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Bugün etnik temelde bölünme, inanç temelinde çatışma, mezhep temelinde ise dışlanmayla Türkiye'nin sosyal dokusu parçalanıyor ve bu parçalar ülkenin geleceğini karartacak büyük sosyoekonomik sorunları ortaya çıkarıyor'' dedi.

Genel Başkan Bahçeli, partisinin Kocaeli İl Başkanlığının Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen olağan genel kurul toplantısında, Türkiye'de ne varsa hep ikiye ayrıldığını kaydetti.

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İnananlar inanmayanlar, ilericiler gericiler, laikler laik olmayanlar, muhafazakarlar demokratlar, şimdi de son günlerde darbeciler demokratlar ikilemiyle veya askeri yargı sivil yargı çatışmasıyla Türkiye'yi hep ikiye bölmek istiyorlar. Gerilim stratejisi uygulayarak milleti cephelere ayırıp ayrılmış cepheleri kemikleştirerek, kalanı kendisinin üzerine oturtarak iktidarını sürdürmeye çalışmaktalar.

Milli ve manevi değerlerimiz tahrip ediliyor, cumhuriyetin kazanımları siliniyor, kurumlararası çatışma oluyor, farkında değiller. Toplumun değerlerini önce 36'ya, sonra da bunu sonuçlandırabilmek, bir deneme yapmak için de etnik bölünmeye çanak tutan davranışlar sergiliyorlar. Bugün etnik temelde bölünme, inanç temelinde çatışma, mezhep temelinde ise dışlanmayla Türkiye'nin sosyal dokusu parçalanıyor ve bu parçalar ülkenin geleceğini karartacak büyük sosyoekonomik sorunları ortaya çıkarıyor.''

Yıllardır var olan bölücü terörün ''Kürt sorununa'' dönüştürüldüğünü öne süren Bahçeli, 2005'ten beri etnik çatışmaya, ayrışmaya temel olabilecek tarihi bir hata yapıldığını, Kürt sorunu üzerinde sözde açılım yapılarak dağdaki teröristi siyasallaştırarak, meşrulaştırarak ve taleplerini karşılayarak ülkeyi ayrışmaya, ayrışmayla beraber çatışmaya, çatışmanın sonunda da bölünmeye götürecek gafletin içine düşüldüğünü iddia etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title