Haberler

Bahçeli Şehit ve Gazi Yakınları İçin Huzurevi Temeli Atacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şehit ve gazi yakınları için yapılan huzurevinin temelini atacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şehit ve gazi yakınları için yapılan huzurevinin temelini atacak.

Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, şehit ve gazi yakınları için huzurevi yaptıracak.

Ankara'nın Etimesgut İlçesi'nde yapılacak ve İl Bilge Hatun Erinç Evi ismi verilecek olan huzurevinin temeli 12 Eylül Pazartesi günü MHP Lideri Bahçeli tarafından atılacak. İl Bilge Hatun Erinç Evi'nin şehit ve gazi yalanlarına hizmet vermesi planlanıyor. MHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, huzurevinin finansmanı Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olacak.

-ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARINDAN ÜCRET TALEP EDİLMEYECEK-

İl Bilge Hatun Erinç Evi'nin inşaatının bir yıl içinde tamamlanarak yaşlı ve mağdurların hizmetine açılacağına dikkat çekilen açıklamada, "90 kişilik kapasitesi olan huzurevi 4 yıldızlı otellerin imkânlarına sahip olacak. Bloklar arasında açık yaz bahçesi ve kapalı kış bahçesi de bulunacak olan huzurevinde şehit ve gazi yakınlarından kesinlikle ücret talep edilmeyecek" denildi.

Projesi Selçuklu Mimarisi'nin geleneksel özellikleri dikkate alınarak çizilen huzurevinin ön cephesinde sekiz köşeli Türk yıldızının yer alacağının belirtildiği açıklamada, "Huzurevine adını veren II Bilge Hatun, Göktürk Devleti'nin kurucusu İlteriş Kutluk Kağan'ın eşi ve aynı zamanda Bilge Kağan ve Kül Tigin'in annesidir. İnşaat çalışmasının, temel atma töreninin yıldönümü olan 12 Eylül 2012'de tamamlanması hedefleniyor" denildi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

title