Haberler

Bahçeli'nin Basın Toplantısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genel Seçimlerin, Cumhurbaşkanlığı Seçiminden Önce Yapılması Gerektiğini Belirterek, "Bunun İçin En Uygun Tarih 11 Mart 2007'dir. Cumhurbaşkanını Yeni Meclisin Seçmesi En Makul ve Demokratik Çıkış Yolu Olacaktır" Dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, genel seçimlerin, cumhurbaşkanlığı seçiminden önce yapılması gerektiğini belirterek, "Bunun için en uygun tarih 11 Mart 2007'dir. Cumhurbaşkanını yeni meclisin seçmesi en makul ve demokratik çıkış yolu olacaktır" dedi.

Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin iç ve dış politika alanlarında belirsizlik ve risklerle dolu yeni bir yıla girdiğini belirten Bahçeli, "2007 yılı Türkiye'nin geleceği açısından hayati önem taşıyan bir kader yılı olacaktır" dedi. Bu yılda Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlerin yapılacağını hatırlatan Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türk demokrasisi için çok önemli bir sınav olacağını kaydetti. Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçiminin, geçmiş örneklerinden farklı olarak, çok ciddi bir krize dönüşme potansiyeli taşıdığını savunarak, "Mevcut eğilimler ve göstergeler, 2007'nin tehlikeli sonuçlar olacak zorlamaların ve gerginliklerin yaşanacağı çalkantılı bir dönem olacağına işaret etmektedir" diye konuştu.

Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçiminin etrafında şekillenen siyasi ve hukuki meşruiyet tartışmalarının bertaraf etmek için, cumhurbaşkanlığı seçiminden önce genel seçimlerin yapılmasını önerdi. Bahçeli, "Bunun için en uygun tarih 11 Mart 2007'dir. Cumhurbaşkanının yeni Meclis'in seçmesi en makul ve demokratik çıkış yolu olacaktır" dedi. Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bahçeli, MİT Müsteşarı'nın açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "MİT Müsteşarı'nın açıklaması bilinmeyen bir gerçek değildir. Geç kalınmış bir açıklamadır. Küreselleşmede tek dünya düzeni üzerinde ısrarlı olanların ortaya koyduğu belgeler. Üniter devleti ve ulus devletini yıkmaya yöneliktir. Bunu anlamamak için kafamızın kuma sokulması gerekir. Türk Milleti'nin de kafası kumda değildir" dedi. Kadın Cumhurbaşkanı tartışmasını, "Cumhurbaşkanlığında cinsiyet aramak ilkelliktir" sözleriyle değerlendiren Bahçeli, "Türk toplumu kadın ve erkeklerden oluşmaktadır. Cenab-ı Allah kime kısmet ederse o Cumhurbaşkanı olur" diye konuştu.

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Cumhurbaşkanlığı tartışmalarına yönelik 'başkomutan' değerlendirmesinin hatırlatılması üzerine, "Baykal'ın görüşlerine saygı duyuyorum. Ama tartışmayı sondan başlatmanın bir anlamı yok. Cumhurbaşkanlığı seçiminin nasıl yapılacağını bir açıklığa kavuştursunlar. Sonra Cumhurbaşkanı mı olur, kuvvet komutanı mı olur, Silahlı Kuvvetleri'nin başkomutanı mı olur, onlar ayrı konulardır. Olayı başka yöne saptırmak mazlum ve mağdur oyun sergileyenleri, oyundan daha başarılı kılmaya yöneliktir" ifadelerini kullandı.

(TAN-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title