Haberler

Bahçeli: MHP Figüran Olmaz

Devlet Bahçeli, Türkiye'nin 'Ayrışmayı, Çatışmayı ve Bölünmeyi' Amaçlayan Bir Projeyle Karşı Karşıya Bulunduğunu Söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin ''ayrışmayı, çatışmayı ve bölünmeyi'' amaçlayan bir projeyle karşı karşıya bulunduğunu ileri sürerek, ''Kim ne yaparsa yapsın MHP'nin ikna olması, yandaş olması mümkün değildir. MHP'nin, Kürt açılımı, demokratik açılım veya milli birlik projesi gibi safsataların içinde figüran olması mümkün değildir'' dedi.

Devlet Bahçeli, Ahmet Cömert Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin İstanbul il kongresinde yaptığı konuşmada, 4 Mayısta başlayan il ve ilçe kongrelerinin bugün tamamlanacağını ve 8 Kasımda Ankara'da büyük kurultayı gerçekleştireceklerini söyledi.

Hükümetin politikalarını eleştiren Bahçeli, Türkiye'nin tarihsel bir yol ayrımına geldiğini ifade ederek, ''Başbakan'ın önce Kürt açılımı, sonra demokratik açılım, sonra da milli birlik projesiyle Türkiye'nin gündemine attığı safsata, yıkık proje haline dönüşmüştür'' diye konuştu.

Bahçeli, bu projenin ''ayrışmayı, çatışmayı ve bölünmeyi'' hedeflediğini öne sürerek, ''Bu projenin amacı, demokratik çözüm değildir, Türkiye'nin çözülmesidir'' dedi.

Bu projeye karşı tek başına dik duran partinin MHP olduğunu, partisinin, ortaya koyduğu programlarla Türk siyasal yaşamının ''yalnız kurdu'', ama boynu bükülmeyen bir ''boz kurdu'' olduğunun anlaşıldığını savunan Bahçeli, ''MHP, birliğin, dirliğin ve kardeşliğin yıkılmaz kalesidir'' diye konuştu.

Bahçeli, MHP'nin ortaya koyduğu duruş ve tavrın birçok çevreyi rahatsız ettiğini, ''çağdaş Sevr'' diye ortaya atılan uydurmayı yeniden tarihe gömmek için oyunu bozan olduğunu bildirdi.

MHP'nin Türk ulusunun birliğinin, dirliğinin ve huzurunun bozulmasına, etnik kökene göre ayrıştırılarak parçalanmasına, ulusal devlet ve üniter siyasal yapısının yıkılmasına geçit vermeyeceğini, ihanetin belinin mutlaka kırılacağını ifade eden Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bozkurtlar olarak herşeyin farkındasınız. Bazen tilkileri uzaktan seyredip, onu bozkurt zannedenleriniz var. Bu tilkileri farkediniz ve bozkurtun yerine koymayınız. O nedenle MHP'ye ihtiyaç var. Bugünkü AKP yönetimi çok alçakça ve ahlaksızca MHP'ye saldırıyor. Hiç kimse 'milliyetçi hareket aç ve çapulcular ordusudur. Bir miktar belediyeler veya devlet imkanlarıyla önlerine kırıntılar atın, oyalayın MHP'ye düşman kılın' talimatını kendilerine kelime kelime, harf harf yedirteceğim.''

Bahçeli, şunları kaydetti:

''Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını belli bir amaç için Mahmur kampına Irak'a götürenler, orada yaşanmayacak şartlarda cebren mahkum ederek yaşamaya zorlayanlar, şimdi onlardan 'barış meclisi' adı altında 3-5 tane PKK yandaşını Türkiye'ye getirerek, demokratik açılım üzerinde güya çalışma yapmış oluyorlar. 3 ayın içinde 25 yıldan beri yapılmayan ayrımcılık yapılmıştır. Kürt açılımı, demokratik açılım adı altında etnik unsurlar ayrıştırılmış, pekiştirilmiştir.''

Konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte CHP'yi de eleştiren Bahçeli, şöyle devam etti:

''CHP de kendisine çeki düzen versin. Kameralar olur olmaz şartı koşarak randevuda kabul ettiklerini şimdi toplumsal baskıyla yan çizme içine girmesin. Git görüş, kameralardan gizli neyiniz varsa ayrıca görüş. Hele hele Sayın başbakan saniye kaçırmıyor her gün kameralarla beraber. O zaman CHP'nin kamerasından niye korkuyorsun?''

Konuşmasında ülkücülere de seslenen Bahçeli, ''Sokakta olmayacağız. Bir etnik çatışmanın tarafı olarak Türk kimliğini bir etnik seviyeye düşürmeyeceğiz. Çalışacağız, gayret göstereceğiz. Bir ülkücünün burnu kanamadan, çatışma, ayrışma ve bölünme gayreti içinde olmadan milletin iradesini alarak iktidar olacağız'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title