Haberler

Bahçeli: Katkı, Tarihi Yanlıştan Kurtarır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TCK'nın 301. Maddesinde Yapılan Değişikliğin İptali İçin Anayasa Mahkemesi'ne Başvurma Konusunda MHP'nin Yeterli Sayıda Milletvekili Olmadığını Belirterek, 'CHP veya Diğer Partilerin Milletvekilleri Katkı Sağlarlarsa Türkiye Tarihi Bir Yanlıştan Kurtulmuş Olur' Dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TCK'nın 301. maddesinde yapılan değişikliğin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurma konusunda MHP'nin yeterli sayıda milletvekili olmadığını belirterek, ''CHP veya diğer partilerin milletvekilleri katkı sağlarlarsa Türkiye tarihi bir yanlıştan kurtulmuş olur'' dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, bir gazetecinin, MHP'nin, ''AK Parti'nin yasalaştırdığı bazı düzenlemelere destek vererek AK Parti'yi kapatma davasıyla ilgili olarak tuzağa düşürdüğü'' yönünde bazı iddialar bulunduğunu belirtmesi üzerine, ''Demokratik bir yarışı kendisine ilke edinmiş olan bir siyasi hareketin siyasi rakipleri üzerinde tuzak kurmak gibi bir düşüncesi olamaz. Milliyetçi Hareket Partisi'ne de tuzak kurmak gibi bir anlayış yakışmaz'' karşılığını verdi.

''AKP içerisinde size yönelik böyle yorumlar yapılmasını nasıl karşılıyorsunuz?'' sorusuna karşılık olarak Bahçeli, bu durumu ''yakışıksız'' bulduğunu söyledi.

''TCK'nın 301. maddesinde değişiklik yapan yasanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasının ardından Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiniz biliniyor. Bu konuda CHP ile işbirliği yapacak mısınız'' sorusuna da Bahçeli, şu karşılığı verdi

''MHP'nin 70 milletvekili var. Anayasa Mahkemesi'ne müracaat için yeterli bir sayı olarak görülmemektedir. CHP veya diğer partilerin milletvekilleri katkı sağlarlarsa Türkiye tarihi bir yanlıştan kurtulmuş olur. Grup Başkanvekillerimizin temasları olmuştur. Fakat yeterli bir cevap alınamadığı anlaşılıyor.''

Kaynak: AA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title